Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκτός από γελοίοι είναι και επικίνδυνοι

Η κυβέρνηση ρίχνει πλέον στη μάχη και τις Σχολικές Επιτροπές με προαναγγελίες για ζημιές στα σχολεία και απειλές για πρόστιμα στους γονείς

Δεν έχουν το θεό τους! Κι ίσως γι' αυτό δεν κατανοούν ότι ορισμένες πράξεις τους ξεπερνούν και τα όρια του γελοίου. Ετσι, μετά τους εισαγγελείς και αστυνόμους, έριξαν στη μάχη, κόντρα στους αγωνιζόμενους μαθητές, τις σχολικές επιτροπές. Η επιστολή που έφτασε στα χέρια μας και στάλθηκε από την 8η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Γαλατσίου, προς τον πατέρα της Δώρας Μοντσενίγου, μαθήτριας του 2ου ΕΛ Γκράβας και μέλους του Συντονιστικού Αγώνα, είναι αποκαλυπτικότατη. Την έστειλαν ως απειλή. Και αποκαλύπτει όχι μόνο το μέγεθος της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας τους, αλλά και το βαθμό επικινδυνότητάς τους. Ετσι αφού εκτιμούν ότι όλα βαίνουν καλώς στην εκπαίδευση κι ότι η κυβέρνηση δημοκρατικότατα λύνει τα προβλήματα, ανακοινώνουν επίσης την εκτίμησή τους για το «ποιόν» των μαθητών που αγωνίζονται και προεκτιμούν ότι ήδη στα σχολειά γίνονται ζημιές. Για τις οποίες ενημερώνεται ο γονιός ότι θα πληρώσει, αφού τολμά να αφήνει το παιδί του να περπατά με ψηλά το κεφάλι!

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

«Αγαπητέ κ. Μοντσενίγο Λεωνίδα,

Με αφορμή το φαινόμενο των καταλήψεων των σχολείων από μαθητές, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τις γνωστές δυσάρεστες συνέπειές τους, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα και ιδιαίτερα στην Γκράβα, λόγω κατασκευαστικών ατελειών, επισημαίνουμε όμως τις ενέργειες που γίνονται από τον ΟΣΚ και το Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος κατά το έτος 1999 έχει διαθέσει αυξημένα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών. Τα περισσότερα αιτήματα των μαθητών έχουν επιλυθεί και άλλα έχουν δρομολογηθεί, όπως η διαμόρφωση σχολικού περιβάλλοντος, ιατρείο, θέρμανση, καθαριότητα.

Διαφωνούμε όμως, με τους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων, καταλήψεις στη μεγάλη πλειοψηφία τους, που θέτουν τους μαθητές στο περιθώριο, αφού απειροελάχιστος αριθμός μαθητών, σε συνεργασία με εξωσχολικούς παράγοντες, κινεί τέτοιου είδους διαδικασίες, προσφέροντας τα σχολικά κτίρια στους επιτήδειους και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών, αφαιρώντας παράλληλα τη δυνατότητά τους πρόσβασης στη γνώση και παρεμποδίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Ως τώρα έχουν καταβληθεί επανειλημμένες προσπάθειες, όπως συναντήσεις ενημερωτικές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ΥΠΕΠΘ, ΟΣΚ κλπ. και έχουν δρομολογηθεί λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

Η Σχολική Επιτροπή του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου, έχει αποφασίσει ομόφωνα, λαμβάνοντας υπόψη και το έγγραφο 1870/13-3-96 του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τον καταλογισμό ζημιάς σε βάρος όσων προκαλούν καταστροφές στη δημόσια περιουσία, ότι, μετά το τέλος των καταλήψεων να πραγματοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καταγραφή των καταστροφών που προκαλούνται αναίτια σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου από διάφορες ομάδες ατόμων και μετά τη διαπίστωση του μεγέθους των ζημιών να προβούμε σε καταλογισμό του ανάλογου χρηματικού ποσού σε βάρος των υπεύθυνων και στην προκειμένη περίπτωση ένας από αυτούς είναι το παιδί σας, λόγω της συμμετοχής του στο 15μελές Σχολικό Συμβούλιο. Η είσπραξη αυτών των χρημάτων θα γίνει όπως ορίζει ο Νόμος, για την είσπραξη Δημόσιων Εσόδων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάθημα στα λυόμενα(2008-09-12 00:00:00.0)
Κατάληψη ενάντια στην κοροϊδία(2006-09-27 00:00:00.0)
Μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών(2004-10-07 00:00:00.0)
Φιέστες όταν τα προβλήματα περισσεύουν(2000-10-03 00:00:00.0)
Εσπασαν τα λουκέτα, όχι την οργή μας....(1999-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ