Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κρούσματα τρομοκρατίας και αυταρχισμού

Το όργιο της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού συνεχίστηκε και χτες στα σχολεία. Συλλήψεις κατά τη διάρκεια πορείας στην Καλαμάτα, απειλές για αποβολές, αλλά και για μηνύσεις συνεχίστηκαν και χτες από εισαγγελείς, αστυνομία, λυκειάρχες.

Στο 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου ο γυμνασιάρχης έστειλε υπεύθυνες δηλώσεις στους γονείς των μαθητών με την οποία θα πρέπει να δηλώσουν «υπεύθυνα» ότι «επιτρέπουν τη συμμετοχή» των παιδιών τους στη χτεσινή πορεία και για το λόγο αυτό να επιτρέψει ο γυμνασιάρχης να απουσιάσει.

Στο 1ο Λύκειο Ιλίου , χτες το πρωί ο λυκειάρχης Ν. Λίτσας μπήκε στο σχολείο μαζί με τρεις αστυνομικούς και απειλούσε επικαλούμενος το «ιδιώνυμο». Μάλιστα, ζήτησαν από τους μαθητές να αφήσουν τους καθηγητές να μπουν στο σχολείο. Τότε οι μαθητές τους είπαν ότι οι καθηγητές μπορούν να μπουν στο σχολείο, αλλά θα βγουν αυτοί, όπως και έγινε.

Στο 5ο Λύκειο Ιλίου ο λυκειάρχης Μ. Κολιός, μαζί με δύο αστυνομικούς απείλησαν τους μαθητές με μηνύσεις. Μάλιστα, ζήτησαν και τα ονόματα των μαθητών που «υποκινούν» την κατάληψη. Τότε οι μαθητές τους απάντησαν να πάρουν τα ονόματα όλων των παιδιών και να τους συλλάβουν όλους.

Χτες, στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας ο διευθυντής Κοντομάρης, έκλεισε τις πόρτες του σχολείου για να εμποδίσει τους μαθητές να συμμετάσχουν στην πορεία, ενώ αρνείται να παραχωρήσει στους μαθητές ώρες για να κάνουν Γενική Συνέλευση. Στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, η διευθύντρια θεώρησε άκυρη τη γενική συνέλευση των μαθητών που αποφάσισε κατάληψη και συμμετοχή στην πορεία και τους απείλησε ότι όποιος συμμετέχει στην πορεία θα του «κόψει τα πόδια». Και στο Λύκειο Αγρού Κέρκυρας, ο λυκειάρχης Ρωμαίος απείλησε τον πρόεδρο του 15μελούς ότι θα τον πάει στο Αυτόφωρο, επειδή το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

Στο Αγρίνιο ο λυκειάρχης του 4ου Λυκείου έβριζε τους μαθητές για να ανοίξουν το σχολείο, που βρίσκεται σε κατάληψη, ενώ απείλησε μαθητή με τριήμερη αποβολή. Επίσης, εισαγγελέας εμφανίστηκε στο μπλόκο που έστησαν οι μαθητές πριν την πορεία και τους είπε να διαλυθούν μέσα σε πέντε λεπτά, αλλιώς θα τους έβαζε στην κλούβα. Στο 1ο Λύκειο Αγρινίου , η διευθύντρια Ζωή κάλεσε εισαγγελέα για την εξασφάλιση ομαλής λειτουργίας του σχολείου, ο οποίος απείλησε ότι θα τους συλλάβει αν κάνουν πάλι κατάληψη, ενώ στο 5ο Λύκειο τη θέση του εισαγγελέα πήραν ο διευθυντής Κιτσάκης μαζί με «αγανακτισμένους» γονείς.

Στην Καλαμάτα χτες, κατά τη διάρκεια της πορείας, ασφαλίτης με πολιτικά προπηλάκισε και συνέλαβε μαθητή των ΤΕΕ. Ενας εκπαιδευτικός από το ίδιο σχολείο, προσπάθησε να υπερασπιστεί το μαθητή, αλλά συλλήφθηκε και ο ίδιος και με βρισιές και σπρωξίματα οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας. Εκεί οι ασφαλίτες «παρατήρησαν» ότι είναι ντροπή στους εκπαιδευτικούς να συμπαραστέκονται στους μαθητές και ότι σαν αστυνομικοί δεν ανέχονται τα παιδιά τους να έχουν τέτοιους εκπαιδευτικούς. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την πίεση των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ