Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Συλλήψεις μαθητών

Νέες συλλήψεις επτά μαθητών είχαμε χτες το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που διοργάνωσαν για τρίτη κατά σειρά ημέρα τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των 5 Λυκείων της πόλης που βρίσκονται σε κατάληψη. Η Αστυνομία προκλητικά επιχείρησε να σπάσει την κινητοποίηση, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση των διαδηλωτών γονιών και μαθητών.

Συλλήψεις μαθητών, που πυροδότησαν ένα τρομακτικό κλίμα αντιπαράθεσης, είχαμε και την Κυριακή από πλευράς εισαγγελέα και Αστυνομίας, αφού πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του φασιστικού διατάγματος, αποφάσισαν να επιβάλουν την τάξη εισβάλλοντας στα σχολεία και συλλαμβάνοντας δύο μαθητές.

Χτες το πρωί χιλιάδες μαθητές της Πτολεμαΐδας πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, καταγγέλλοντας την τρομοκρατία που υφίστανται σε καθημερινή βάση από τους τοπικούς ένστολους και μη. Οι μαθητές με πορεία κινήθηκαν προς την έξοδο της πόλης προς Φλώρινα, όπου και πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό. Ξαφνικά η Αστυνομία αποφάσισε πως η κινητοποίηση έπρεπε να λήξει και έτσι επιχείρησε τη διάλυσή της με κάθε τρόπο. Σπρωξιές, απειλές και συλλήψεις 7 μαθητών.

Αμέσως οι μαθητές με πορεία κατευθύνθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο και απέκλεισαν, απαιτώντας να σταματήσει η τρομοκρατία. Κάτω από την αποφασιστική στάση των χιλιάδων νεολαίων αγωνιστών και την οργή των εργαζομένων και γονέων, η Αστυνομία άφησε ελεύθερους τους συλληφθέντες.

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής «το πρωτοφανές πογκρόμ που έχει εξαπολύσει από την Κυριακή 5/12 η κυβέρνηση ενάντια στους μαθητές της Πτολεμαΐδας, που εκφράστηκε με την εισβολή της Αστυνομίας στα σχολεία».

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού να σταθούν στο πλευρό των μαθητών, τονίζοντας πως «όταν τα σχολεία μετατρέπονται σε σωφρονιστήρια, με εισαγγελείς και δυνάμεις καταστολής στις θέσεις των διευθυντών και των καθηγητών, κανείς δεν μπορεί να σιωπά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ