Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατία

Ενα από τα μεγαλύτερα μαθητικά συλλαλητήρια, τόσο σε όγκο, όσο και σε παλμό έγινε χτες στον Πειραιά. Οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Κοραή νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα και συνέχισαν να έρχονται και μετά τις 11.30 από όλες τις περιοχές του Πειραιά, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και ο αγώνας για δημόσια αναβαθμισμένη παιδεία θα συνεχιστεί.

«Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται Παιδεία», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους. Οι χιλιάδες μαθητές απάντησαν έτσι, όχι μόνο στους μηχανισμούς της ιδεολογικής τρομοκρατίας, αλλά και στην ωμή φυσική βία, που, κάποιοι υποκινούμενοι από τα κυβερνητικά παρακρατικά κέντρα, χρησιμοποιούν, τόσο ενάντια στους μαθητές, όσο και σ' αυτούς που τους συμπαραστέκονται.

Πρώτη στάση της πορείας έγινε έξω από την Ιωννίδειο. όπου εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία για όσα προηγήθηκαν. Στη συνέχεια, έγινε μια ακόμα στάση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όπου αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών διαμαρτυρήθηκε για τους ξυλοδαρμούς στην Ιωννίδειο, και για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που, μεταξύ άλλων, ανάβει το «πράσινο φως» και για τέτοιες ενέργειες. Η πορεία συνεχίστηκε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους. Επόμενη στάση, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την επίδοση ψηφίσματος με τα αιτήματα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Πριν ξεκινήσει η πορεία από την πλατεία Κοραή, ο Γερ. Ξυδιάς, εκ μέρους της Επιτροπής Σωματείων Πειραιά, εξέφρασε τη συμπαράσταση των εργαζομένων στους μαθητικούς αγώνες. Ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς του Πειραιά, μεταξύ των οποίων η Ομοσπονδία Γονέων. Οι μαθητές ανανέωσαν το μαχητικό τους ραντεβού για την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Τραμπουκισμοί

Χτες το πρωί, τραμπούκοι, που, δυστυχώς, θέλουν να λέγονται καθηγητές, χειροδίκησαν σε βάρος μαθητών της Ιωννιδείου, που καλούσαν τους συμμαθητές τους στο συλλαλητήριο. Αποθρασυμένοι από την ανοχή της Αστυνομίας, δε δίστασαν να χτυπήσουν και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά Παν. Γιαννακόπουλο, όταν προσπάθησε να προστατέψει τους μαθητές από επίθεση τραμπούκων. Να σημειωθεί ότι η Ιωννίδειος, πέρα από μερικούς τραμπούκους καθηγητές, διαθέτει και έναν γονέα, που έχει αναλάβει ανοιχτά ρόλο χαφιέ. Είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου, ο οποίος δε διστάζει να τηλεφωνεί σε γονείς μαθητών, τόσο του γυμνασίου, όσο και του λυκείου, για να τους πει ότι τα παιδιά τους είναι μέλη ή φίλοι της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ