Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Νέα παναθηναϊκή κινητοποίηση σήμερα

Σήμερα και αύριο προχωρούν σε διήμερες καταλήψεις - αποχές από τα μαθήματα. Στις 8 μ.μ. συγκεντρώνονται στην πλατεία Κάνιγγος

«Δε θα μας πετάξουν έξω από τα σχολεία μας». Αυτό δηλώνουν οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων Αθήνας, που σήμερα προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού τους, σήμερα και αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν προειδοποιητικές καταλήψεις - αποχές από τα μαθήματα. Επίσης, σήμερα στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν νέα παναθηναϊκή κινητοποίηση. Θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κάνιγγος και θα πορευτούν προς το υπουργείο Παιδείας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νυχτερινοί μαθητές, οι οποίοι συγχρόνως είναι και εργαζόμενοι, είναι πολλά και μάλιστα μεγαλώνουν. Αντί, όμως, λύσεις στα οξυμένα προβλήματα, η κυβέρνηση απαγορεύει «τη συνέχεια των μαθητικών αγώνων, αντικαθιστώντας τους διευθυντές των σχολείων με εισαγγελείς και τους δασκάλους μας με αστυνομικούς», επισημαίνει το Συντονιστικό, στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι, ενώ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην παιδεία, αλλά και στη δουλιά τους «η κυβέρνηση μάς απαγορεύει το δικαίωμα στον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον».

Οι μαθητές νυχτερινών σχολείων απαιτούν την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, την κατάργηση των πανελληνίων στην 3η και 4η Λυκείου, όχι στην κατάργηση των μετεξεταστέων, όχι στην κατάργηση του 1% για εισαγωγή σε ΤΕΙ - ΑΕΙ, όλα τα βιβλία δωρεάν - σύγχρονα - κατανοητά και όχι φωτοτυπίες και cd. Επίσης, απαιτούν άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε εργαστήρια - βιβλία - καθηγητές - υποδομή, που στα ΤΕΕ οι ελλείψεις είναι τραγικές, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων και στη διάλυση των δεσμών στα ΤΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ