Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου

Μία συντονισμένη επιχείρηση κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου εκτυλίχτηκε χτες το μεσημέρι, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Ομάδα «αγνώστων» εισέβαλε στο κτίριο της Νομικής στην οδό Σόλωνος, απειλώντας φοιτητές. Οι ΠΚΣ καταδικάζουν το γεγονός και καλούν το φοιτητικό κίνημα να απαντήσει με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Μ. Πέτσας, εκπρόσωπος των ΠΚΣ Νομικής, «όλο το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το μαθητικό κίνημα, ποινικοποιώντας τους αγώνες, ασκώντας κλίμα βίας και τρομοκρατίας με Αστυνομία και εισαγγελείς. Φάνηκε με τη μαζική συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών στο συλλαλητήριο ότι αυτό το κλίμα όχι μόνο δεν περνάει, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση βρίσκει απέναντι της χιλιάδες κόσμο που παλεύουν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην Παιδεία. Οι προσπάθειες των γνωστών μηχανισμών να δημιουργήσουν κλίμα επεισοδίων και τρομοκρατίας και να δικαιολογήσουν την επέμβαση των ΜΑΤ στην πορεία δεν πέτυχαν, έτσι αυτές οι ομάδες επέλεξαν να στήσουν με τα ΜΑΤ άλλο σκηνικό, στη Νομική Σχολή. Εκαναν επιδρομή μέσα στη σχολή και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, τα οποία έφτασαν να ρίξουν δακρυγόνα στο χώρο της σχολής και να δημιουργηθεί πανικός».

Οπως τονίζει ο εκπρόσωπος των ΠΚΣ, «αυτά τα γεγονότα εντάσσονται στα πλαίσια σχεδίου, που έχει βάλει προφανώς στο στόχαστρό του κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Ετσι πέρα από την ποινικοποίηση των αγώνων, στο στόχαστρο μπαίνει και το πανεπιστημιακό άσυλο, δεδομένου ότι τα ΜΑΤ έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο της σχολής». Οι ΠΚΣ καταγγέλλουν αυτά τα σχέδια και τις προσπάθειες και δηλώνουν ότι οι φοιτητές, μέσα από τις δικές τους μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις, θα δώσουν απάντηση στους κάθε λογής εντεταλμένους, τις προβοκατόρικες ομάδες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ