Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΚΡΑΒΑ
Εσπασαν τα λουκέτα, όχι την οργή μας... .

Ο αγώνας  των μαθητών συνεχίζεται με νέο ραντεβού στις 16 Δεκέμβρη

Η κατάσταση πανικού, στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, είναι ο απόηχος από τις προχτεσινές μεγαλειώδεις, δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Ελλάδας, τα συνθήματα που ακούγονταν επί ώρες σε κάθε γωνιά της χώρας, για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Και η κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει το φρόνημα εκείνων των χιλιάδων «ανυπάκουων» παιδιών και να κρύψει το φόβο που την έχει κυριαρχήσει, «αμόλησε» τους ένστολους και μη υπαλλήλους της στα σχολεία.

Με ψαλίδες και δικά τους λουκέτα εισέβαλλαν στα σχολεία του συγκροτήματος Γκράβας, ζητούσαν τα στοιχεία των μαθητών, έκοψαν λουκέτα, επιβάλλοντας την... τάξη. Συγκεκριμένα, τρεις ένστολοι αστυνομικοί, ένας ασφαλίτης και η εισαγγελέας Υπηρεσίας προχώρησαν, χτες το μεσημέρι, σε σπάσιμο των λουκέτων που είχαν βάλει οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας στις πόρτες των σχολείων τους. Πρώτος σταθμός ήταν το 1ο Γυμνάσιο και ΕΛ Γκράβας. Εκεί με μια ψαλίδα «κατάφεραν» να κόψουν το λουκέτο που είχαν βάλει οι μαθητές στην καγκελόπορτα του σχολείου και στη συνέχεια η ίδια η Αστυνομία τοποθέτησε δικό της λουκέτο την πόρτα, προκειμένου να διασφαλίσει την «τάξη» και την «ασφάλεια». «Και λοιπόν; Εσπασαν τα λουκέτα. Τους μαθητές όμως δεν πρόκειται να τους σπάσουν με ψαλίδες και εισαγγελείς. Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι με όλα αυτά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ατσαλώνουν, να ριχνόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργή στον αγώνα;», αναρωτιέται ένας από τους μαθητές που παρακολούθησε την... ηρωική πράξη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή που η επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής γινόταν πράξη στο συγκεκριμένο σχολείο, οι μαθητές ειδοποιούσαν τους συμμαθητές τους των διπλανών σχολείων για την εισβολή των αστυνομικών. Οι μαθητές άρχισαν να ξεκλειδώνουν τα λουκέτα και τα ξανατοποθέτησαν αμέσως μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί από τα σχολεία. Ενώ οι μαθητές του 1ου ΕΛ έσπασαν και εκείνοι με τη σειρά τους το λουκέτο της Αστυνομίας και έβαλαν δικό τους.

Η Δώρα Μοντσενίγου , μαθήτρια του 2ου ΕΛ Γκράβας και μέλος του Συντονιστικού Αγώνα, με δήλωσή της στο «Ρ» υπογράμμισε: «Οι συγκεκριμένες ενέργειες φανερώνουν τον αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Εχουμε αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Η τρομοκρατία δεν περνάει στους μαθητές. Την απάντηση την έδωσαν και τα πενήντα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, που έγιναν προχτές σε όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή θα πραγματοποιήσουμε πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα, από όλα τα σχολεία, ενώ ήδη έχουμε ανανεώσει το ραντεβού μας για τις 16 Δεκέμβρη. Προχωράμε και αγωνιζόμαστε και με καταλήψεις. Δεν υποχωρούμε...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ