Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κατακραυγή για τη νέα τρομοκρατία

Τις έντονες αντιδράσεις πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας προκάλεσε η τρομοκρατική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη συμπαράσταση και τη συμπαράταξή τους στο δίκαιο αγώνα διεκδίκησης του δικαιώματος στη μόρφωση.

Η ΝΑΣ Τρικάλων

Τον κυβερνητικό αυταρχικό κατήφορο, που θυμίζει άλλες εποχές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Τρικάλων, δηλώνοντας την πλήρη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Το θέμα της παιδείας - επισημαίνει - δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, την κυβέρνηση. Η παιδεία είναι θέμα εθνικό και αφορά όλο το λαό. Είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει εμπόρευμα».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «που αναθέτει "το παιδαγωγικό έργο" και την εφαρμογή της "εκπαιδευτικής" μεταρρύθμισης στις δυνάμεις καταστολής, στους αστυνομικούς, στους ΜΑΤατζήδες, στους πυροσβέστες, για να καθυποτάξει το μαθητικό κίνημα με τη φασιστική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με το νέο Ιδιώνυμο». Παράλληλα καλεί «τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και με όλα τα λαϊκά στρώματα, να αγωνιστούν για πραγματική λαϊκή παιδεία, δημόσια και δωρεάν για όλους χωρίς διακρίσεις».

Οι απόμαχοι της δουλιάς

«Εμείς οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλιάς, παρακολουθούμε με αγανάκτηση κι αποτροπιασμό την επέμβαση των εισαγγελέων, που τους μετέτρεψε η κυβέρνηση από όργανα απονομής δικαιοσύνης, σε όργανα καταστολής των 12χρονων και 17χρονων μαθητών, που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

Τα παραπάνω επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ - ΤΑΤ Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι «η μέθοδος αυτή ήταν και είναι καταδικασμένη» και υπενθυμίζοντας ότι αυτά τα μέτρα δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε και σε εκείνα τα μαύρα χρόνια που οι ίδιοι γνώρισαν.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας καταδικάζει και καταγγέλλει την αντιδημοκρατική μέθοδο της θέσπισης πράξης νομοθετικού περιεχομένου σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών. Επισημαίνει ότι «η πρωτοφανής αυτή απόφαση είναι συνέχεια των αντιδημοκρατικών και φασιστικών επινοήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών με τις δολιοφθορές στις Μικροθήβες, την τρομοκρατία και τα "αγροτοδικεία" που έστησε σ' όλη τη χώρα».

  • Τη συμπαράσταση των γυναικών της Καρδίτσας στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και το σεβασμό τους στις μορφές που οι ίδιοι επιλέγουν με δημοκρατικό τρόπο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ