Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πληθαίνουν καθημερινά οι αντιδράσεις

Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες μαζικών φορέων και συνδικάτων της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί βίαια να καθυποτάξει το μαθητικό κίνημα. Τη χαρακτηρίζουν «φασιστικής έμπνευσης» και σημειώνουν πως «αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για ολόκληρο τον λαό».

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, καλεί το Νομάρχη και το ΝΣ να θυμηθούν ότι είναι εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι και να πάρουν θέση.

Τη στάση της κυβέρνησης που όσο πάει σκληραίνει αδικαιολόγητα καταργώντας στην πράξη τις λαϊκές ελευθερίες καταγγέλλει σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Τριανδρίας κ.Σερβετά, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας Πολιτών Τριανδρίας και πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Ζαχαριάδης.

Την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης καταγγέλλει επίσης η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Γ` Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «οι γονείς δεν μπορούν να μένουν απαθείς, όταν οδηγούνται τα παιδιά τους στον εισαγγελέα», και προειδοποιεί με μαζικές αντιδράσεις αν δε σταματήσει η επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα των μαθητών.

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις - καταγγελίες η Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης, και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών. Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους ανυπόταχτoυς μαθητές εκφράζουν επίσης το Συνδικάτο Δέρματος, το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, και το 5μελές Συμβούλιο του Α3 του 2ου Ε.Λ. Συκεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ