Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η τρομοκρατία παίρνει δυναμική απάντηση

Μια σειρά απαράδεκτα κρούσματα αυταρχισμού σημειώθηκαν και χτες στα σχολεία της χώρας, στο όνομα της φασιστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε η κυβέρνηση, με στόχο να βάλει τους μαθητές στο «γύψο». Ομως, κάθε κρούσμα ξεχωριστά και στο σύνολό του ο αυταρχισμός της κυβέρνησης παίρνει καθημερινά δυναμική απάντηση από το μαθητικό κίνημα.

Στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Καλύμνου χτες, τα όργανα του αστυνομικού τμήματος προχώρησαν σε απαράδεκτες και αδικαιολόγητες ενέργειες αυταρχισμού: Εβγαλαν την πόρτα των σχολείων και άρχισαν να κυνηγούν τους μαθητές στους διαδρόμους, χτυπώντας, βρίζοντας και απειλώντας τους. Ολα αυτά έγιναν στο όνομα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς ούτε καν την παρουσία εισαγγελέα (!) και είναι ευτύχημα το ότι μετά από όλη αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά δε θρηνήσαμε θύματα.

Στο 1ο ΤΕΕ της Αρτας, στις 8.30 χτες το πρωί, έκανε την εμφάνισή του ο εισαγγελέας με σκοπό να τρομοκρατήσει τους μαθητές για να λήξουν την κατάληψη. Ομως εκείνοι τού απάντησαν με συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία και την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και έμειναν μέσα στο σχολείο συνεχίζοντας την κατάληψη.

Στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, σε αντίστοιχη παρέμβαση του εισαγγελέα οι μαθητές απάντησαν με αποχή και κλείσιμο της περιμετρικής οδού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ