Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κανείς δεν μπορεί να μένει θεατής

Την αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις μαθητών έξω από Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, γεγονότα που γυρίζουν τις μνήμες σε μαύρες για τη χώρα εποχές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκρατίας των αγωνιζόμενων μαθητών, την αστυνομοκρατία και το φακέλωμα 15χρονων μαθητών από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή επειδή αγωνίζονται, αλλά και τις προκλήσεις προς μαθητές και συνδικαλιστές από «υπερβάλλοντες σε ζήλο» αστυνομικούς, καθώς και τη δράση χαφιέδων και προβοκατόρων.

«Μπροστά σε αυτή - τονίζει - την άκρως επικίνδυνη κατάσταση κανένας πολίτης δεν μπορεί να παραμένει απλός θεατής. Πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού: "Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας"». Η ΝΕ συγχαίρει τους μαθητές για την ενότητα και την οργάνωση του αγώνα τους, εκφράζει τη συμπαράστασή της και απαιτεί να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και να σταματήσουν τώρα οι διώξεις μαθητών.

«Η μαζική συμμετοχή των μαθητών στα προχθεσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια, "έριξε στο κενό" τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους μαθητές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ.

Οπως σημειώνει, αντί η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την παλλαϊκή κατακραυγή για τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, εντείνει το κλίμα εκφοβισμού σε μια προσπάθεια να καταστείλει το συνεχώς διευρυνόμενο μαθητικό κίνημα. Στα πλαίσια αυτά - συνεχίζει - εμφανίστηκαν Αστυνομία και εισαγγελέας χτες στο 6ο Λύκειο Τρικάλων και ο τελευταίος διέταξε τη σύλληψη μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που εξέφραζε τη συμπαράστασή του στους μαθητές.

Το ΝΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση Σημίτη και καλεί τη νεολαία και το λαό των Τρικάλων, ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, να σταθούν στο πλευρό των μαθητών που ο αγώνας τους εκτός από τη μόρφωση αφορά πλέον και την υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επιχείρηση αστυνομοκρατίας σε βάρος των μαθητών του 6ου Λυκείου Τρικάλων, σημείωσε ότι «κάποιοι παράλληλα με την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των μαθητών, που με αποφασιστικότητα και ηρωισμό συνεχίζουν τον αγώνα τους, βρήκαν την ευκαιρία να λασπολογήσουν κατά του ΚΚΕ και εδώ στο νομό μας». Οπως επισημαίνει, κάποιοι λασπολογούν, λέγοντας ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε στο 6ο Λύκειο Τρικάλων που έκανε κατάληψη για να παρακινήσει τους μαθητές. «Η αλήθεια είναι - τόνισε - πως ο βουλευτής πήγε, αφού προηγούμενα ενημερώθηκε πως επίκειται εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση. Πήγε για να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Πήγε γιατί είναι υποχρέωση και καθήκον του καθενός να πάρει θέση σήμερα και να αντισταθεί στο πρωτοφανές αντιδημοκρατικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με το να βάζει τους εισαγγελείς και την Αστυνομία να κυνηγάνε 17χρονα παιδιά, την ίδια ώρα που αφήνει ασύδοτους τους εμπόρους ναρκωτικών και προωθεί τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Αυτή την υποχρέωση οι κομμουνιστές βουλευτές την τιμούν και θα την τιμήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ