Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φρένο στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Συγκέντρωση χθες διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Λυκείου Καλλιθέας και φορείς της πόλης

Στους δρόμους έσπασε και χτες η τρομοκρατία, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στην Καλλιθέα, που πραγματοποίησαν χτες το βράδυ από την πλατεία Δαβάκη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου, ο Σύλλογος Γυναικών, η Επιτροπή Ειρήνης, το παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Ο στόχος και της χτεσινής συγκέντρωσης ήταν να μπει φρένο στον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώθηκε συγκεκριμένα στο χώρο με τη σύλληψη των δύο γονέων που συμπαραστάθηκαν στα παιδιά τους, της Τ. Πουλούδη και του Γ. Χαλκιαδάκη, μελών του ΔΣ, που γι' αυτό βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία που διεξάγει πταισματοδίκης.

Το κύριο μήνυμα που έστειλαν οι διαδηλωτές ήταν ότι η ποινικοποίηση των καταλήψεων, όχι μόνο δε φόβισε τον κόσμο, αλλά αντίθετα δυνάμωσε τις αντιστάσεις του. Οπως είπε μαθητής του 7ου Λυκείου «οι συλλήψεις αυτές δε μας φόβισαν, αλλά φούντωσαν ακόμα περισσότερο την αγωνιστική μας διάθεση».

Από δω και πέρα, το κύριο μέλημα των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών που παραβρέθηκαν στην πορεία είναι να μη μείνει αναπάντητος ο κατασταλτικός παροξυσμός της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν: ο Σύλλογος Γονέων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου και πλήθος άλλων φορέων, τονίζεται ότι «τα αποτρόπαια γεγονότα κρατικού αυταρχισμού που συνέβησαν στα σχολεία της πόλης μας, με αποκορύφωμα τη σύλληψη εκλεγμένων μελών του ΔΣ Γονέων του 7ου Λυκείου, επιβάλλουν τη συγκρότηση λαϊκού μετώπου που θα προασπίζει τις δημοκρατικές μας ελευθερίες και θα εξασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ