Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αρνούμαστε τα κατασταλτικά «καθήκοντα»

«Καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε σε αυτούς που μας επιβάλλουν να συμμετέχουμε σε καθήκοντα κατασταλτικά, έστω και επικουρικά, στο σπάσιμο των λουκέτων, στα υπό κατάληψη Γυμνάσια και Λύκεια». Πρόκειται για τη φωνή καταδίκης, που υψώνει η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτ. Ελλάδας - Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, με ανακοίνωσή της.

Οπως επισημαίνει η Ενωση, ένα από τα μεγάλα, θεσμικά αιτήματα, που πέτυχε μέσα από πολύχρονους αγώνες το συνδικαλιστικό κίνημα του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν «η απεμπλοκή του από τις οποιασδήποτε φύσεως κατασταλτικές ενέργειες, με τη θέσπιση του άρθρου του ΠΔ 397/27-11-98. Τώρα, όμως, καταπατείται. Κάποιοι σήμερα το συγκεκριμένο ΠΔ το παίρνουν πίσω».

Επίσης, σε ανακοίνωση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας, υπογραμμίζεται η άρνηση των πυροσβεστών να υπακούσουν στις κυβερνητικές εντολές ν' αναλάβουν το ρόλο καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων. «Εργο και καθήκον του προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος» - επισημαίνεται - «είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές». «Ομως» - συνεχίζει η ανακοίνωση - «δεν είναι αρμοδιότητά μας και υποχρέωση των πυροσβεστών να κόβουν λουκέτα σε σχολεία, ούτε να μεταφέρουν απορριμματοφόρα με εντολές, απ' όπου κι αν προέρχονται».

«Για το λόγο αυτό» - καταλήγει - «καταγγέλλουμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν παράνομα το Πυροσβεστικό Σώμα σε ενέργειες που δεν έχουν να κάνουν με τα καθήκοντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ