Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ασκούν πιέσεις στους γονείς ... για να περάσει η «μεταρρύθμιση»

Avaton

Μια γλυκανάλατη φιέστα εκθειασμού της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και άσκησης πίεσης προς τους γονείς να «συμβάλλουν στην εκτόνωση της κατάστασης στα σχολεία» διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης το ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Διαμερίσματος Νομού Θεσσαλονίκης με «εκλεκτούς» καλεσμένους στελέχη του υπουργείου Παιδείας, τους πρωτεργάτες δηλαδή, της εφαρμογής των δύο αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640.

Παρών όμως, αν και ακάλεστοι, ήταν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταδίκασαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Δικαίου, τονίζοντας πως αυτού του είδους οι διατάξεις θα καταργηθούν στην πράξη.

Αξιοθαύμαστα όμως είναι τα αποτέλεσμα ερευνών, που παρουσίασαν οι δύο από τους βασικούς ομιλητές του υπουργείου Παιδείας, οι κ.κ. Ζγολόπουλος, υπεύθυνος για θέματα του Ενιαίου Λυκείου και Ανδριανοπολίτης, υπεύθυνος για θέματα των ΤΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η μαθητική πελατεία των φροντιστηρίων έχει μειωθεί κατά 11%, και πως αποτελεί φήμες το γεγονός ότι οι μαθητές εγκαταλείπουν το Λύκειο! Επίσης, τόνισαν πως η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι υπέρ της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και όλα όσα ακούγονται περί εγκατάλειψης του σχολείου και πλατιών αντιδράσεων αποτελούν καλλιεργούμενη παραπληροφόρηση κύκλων... Ισχυρισμούς τους οποίους διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπαιδευτικός Β.Θεοδωρακόπουλος, με στοιχεία που προσπάθησε να παρουσιάσει μέσα σε μεθοδευμένες αντιδράσεις που εκφράστηκαν.

Από πλευράς της Τ.Α., ο κ.Τούγκας, υπεύθυνος για τη λειτουργία των σχολικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ελάχιστα άλλαξε τα πράγματα από πλευράς διαχείρισης, ενώ λόγω της μικρής χρηματοδότησης ο ρόλος του δήμου έχει μετατραπεί σε ρόλο μπογιατζή και οικοδόμου.


Avaton

Παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Μωυσίδης, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου Ενιαίου Λυκείου Τούμπας, λίγο πριν την αποχώρησή του, κατήγγειλε πως «η Ενωση δεν άφησε να γίνει ουσιαστικός διάλογος και αυτός που έγινε πραγματοποιήθηκε μόνο μετά από απαίτηση και πίεση των παρευρισκομένων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ