Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν τους αρκούν οι εισαγγελείς και οι αστυνόμοι

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα για τις κυβερνητικές  μεθόδους χάλκευσης γεγονότων, ψευδολογίας και συκοφάντησης

H κυβέρνηση δεν αντέχει την ορμητική αντεπίθεση της μαθητικής νεολαίας, των γονιών τους και των καθηγητών τους. Δεν της αρκούν οι εισαγγελείς και οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής. Αναγκάζεται να χρησιμοποιεί μεθόδους χάλκευσης γεγονότων, ψευδολογίας και συκοφάντησης, οι οποίες φέρουν στη μνήμη του λαού μας γνωστούς ...διδασκάλους του είδους, όπως οι Γκαίμπελς, Μανιαδάκης, Γεωργαλάδες και Κωνσταντόπουλος της χούντας.

Ετσι, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ 1 και με πλήρη ευθύνη και κάλυψη της υπευθύνου της εκπομπής δημοσιογράφου κ. Στάη, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ανθόπουλος με ελεεινό τρόπο ψευδολόγησε, ισχυριζόμενος ότι εγώ, ο βουλευτής του ΚΚΕ, συνέταξα και παρέδωσα στο υπουργείο του το ψήφισμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των μαθητών της Αθήνας. Δεν εδίστασε να ισχυριστεί ότι, κατά την Επερώτηση του ΚΚΕ για την Παιδεία στη Βουλή, ως εισηγητής είπα ότι θα οργανώσει το ΚΚΕ τις καταλήψεις των σχολείων από μαθητές. Είναι ελεεινός και κατάπτυστος. Ο πρόεδρος της Βουλής έχει υποχρέωση να δώσει αμέσως τα πρακτικά της συζήτησης στη δημοσιότητα.

Αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, αισθανόμενος υπερηφάνεια για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατά των μαθητών και όλου του ελληνικού λαού, επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ με απειλές κατά της νόμιμης δράσης του. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως τονίστηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ, είναι πράξη ανωμαλίας και βαρύνει την κυβέρνηση. Οσο για τον κ. Γιαννόπουλο, θεωρούμε ότι η υπερηφάνεια του είναι συμβατή με την πραγματική του ιστορία και την πολιτική του ποιότητα.

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις του στους αγωνιζόμενους μαθητές, όπως και σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Αλλά οι μαθητές δε χρειάζονται υποκινητές. Είναι υπεραρκετή κινητήρια δύναμη η αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή, ταξική, πολιτική της κυβέρνησης. Σε τέτοιες κυβερνήσεις και τέτοιους υπουργούς, μια τέτοια αγωνιζόμενη νεολαία δεν μπορεί παρά να είναι καρφίτσα στο μάτι της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώνεται αυταρχικός παροξυσμός από τη μεριά της κυβέρνησης (2011-10-01 00:00:00.0)
Να τερματιστούν οι προσπάθειες τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος (2008-11-11 00:00:00.0)
Διεκδικούν ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ κόντρα στον ευρωμονόδρομο (2008-11-05 00:00:00.0)
Καμία ανοχή στην επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών (2007-11-03 00:00:00.0)
Νέο «μαθητοδικείο» στη Λευκάδα (2000-05-05 00:00:00.0)
Ποινικοποιεί τη νεανική αμφισβήτηση η κυβέρνηση (2000-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ