Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία ανοχή στην επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών

Διάβημα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Β. Φλωρίδη πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Καμία παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας στα σχολεία, αλλά και γενικότερα σε βάρος του πολύμορφου αγώνα των μαθητών, δεν πρόκειται να δεχτεί το ΚΚΕ, ξεκαθάρισαν χτες τα στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη. Το κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ αποτελούνταν από τον Κ. Αβραμόπουλο, γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ, τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του Κόμματος, τον Αγγελο Τζέκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρωτοβουλία του Β. Φλωρίδη να πραγματοποιήσει σύσκεψη με διευθυντές, γονείς και Αστυνομία, με στόχο τον τερματισμό των καταλήψεων, αλλά και την εκφρασμένη πρόθεσή του να ζητήσει επέμβαση της Αστυνομίας σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα ασφάλειας των μαθητών.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι καταδικάζουν την επιχείρηση τρομοκράτησης και καθυπόταξης του μαθητικού κινήματος. Κατήγγειλαν τις παρεμβάσεις της Αστυνομίας στα σχολεία, που ξεκίνησαν ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Χαρακτήρισαν απαράδεκτο ότι εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ από το 1999 η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.

«Υποκινητές των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων είναι τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης», σημείωσε ο Κ. Αβραμόπουλος και δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι, συμπαραστάτης των αγωνιζόμενων μαθητών, με όποια μορφή αγώνα επιλέξουν μέσα από τις δημοκρατικές - μαζικές τους διαδικασίες.

Ακόμη κάλεσαν την Εισαγγελία, αν πραγματικά νοιάζεται για την ασφάλεια των μαθητών και την ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να προχωρήσει σε έρευνα και να πάρει πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτιρίων, των ελλείψεων σε καθηγητές και βιβλία.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Ζιώγας, δήλωσε: «Αυτές οι παρεμβάσεις της Εισαγγελίας, η εμπλοκή της Αστυνομίας, η παρέμβαση του εισαγγελέα Σανιδά για νομιμοποίηση της χρήσης χαφιεδοκαμερών, εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας, προσπαθούν να φοβίσουν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, να μη διεκδικούν, να μείνουν στο περιθώριο, απλοί θεατές των εξελίξεων». Και κάλεσε τους εργαζόμενους, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, όλο το λαό, να σταθούν στο πλάι των μαθητών, των παιδιών τους. Να συμβάλλουν ώστε να γίνει πράξη η Παιδεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, να γίνει πράξη το σχολειό που να μορφώνει πραγματικά και να μην εξοντώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμη η κατάσταση της μαθήτριας (2009-01-17 00:00:00.0)
«Δημόσιες υπηρεσίες» τα σχολεία, άρα παράνομες οι καταλήψεις! (2008-10-17 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον Β. Σακέττα (2007-09-25 00:00:00.0)
Πρόταση πρόκληση για Πανεπιστημιακή Αστυνομία (2007-08-04 00:00:00.0)
«Εκστρατεία» εκδηλώσεων σε Μακεδονία - Θράκη (2005-06-08 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2004-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ