Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γράμμα προς όλους τους γονείς

«Αγαπητοί γονείς,

Η αναγνώριση των προβλημάτων, όπου λίγο πολύ θα συμφωνήσουμε όλοι, δεν αρκεί. Χρειάζεται ο καθένας μας να πάρει θέση απέναντι σε όλα αυτά που γίνονται χωρίς αυτόν. Να δυναμώσουμε τη συμμετοχή μας στους συλλόγους γονέων, στις δραστηριότητες των ενώσεων και των ομοσπονδιών μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, μαζί με τα παιδιά μας που αγωνίζονται και σε συντονισμό και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, που κι αυτοί ζουν από τη δική τους σκοπιά και θέση το χάλι της Παιδείας μας. Κι επειδή η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου σήμερα και των παιδιών μας αύριο στη σταθερή και πλήρη εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη και Υγεία, στη δημιουργική ζωή, η απάντησή μας πρέπει να δίνεται ενιαία με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, σε συντονισμό με τα εργατικά σωματεία που αντιπαλεύουν αγωνιστικά αυτή την επέλαση των αντιλαϊκών ρυθμίσεων και "μεταρρυθμίσεων"

Ολοι στη δράση! Για τα δικαιώματα των παιδιών μας στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή. Για μια καλύτερη Παιδεία, για μια άλλη κοινωνία!».

(Απόσπασμα από το ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς, το οποίο υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ