Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μιλάει για «υποκίνηση» ο υποκινητής

Ενοχλημένη σφόδρα εμφανίστηκε η κυβέρνηση από το άπλωμα των μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα χτες, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή από το βήμα της Βουλής - και σε άσχετη Ερώτηση - να καταφέρεται κατά των κινητοποιήσεων θέτοντας μάλιστα και θέμα δημοκρατίας!

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να πει ότι «οι καταλήψεις είναι ένα ιδιότυπο "λοκ άουτ" εναντίον της γνώσης και αποκλεισμός από το δικαίωμα στη μόρφωση» και ανέφερε ότι «οι λογικές που επιτρέπουν να θυσιάζονται τα δικαιώματα κάποιων στο βωμό επιδιώξεων κάποιων άλλων δεν είναι δημοκρατικές».

Ο Κ. Καραμανλής θίγοντας τους μαθητές που με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουν για τις μορφές του αγώνα τους επανέφερε την καταδικασμένη θεωρία των μειοψηφιών και υποκριτικά αναρωτήθηκε: «Σε ποια δημοκρατία επιβάλλουν τη θέλησή τους οι λίγοι στους πολλούς; Σε ποια δημοκρατία μπορούν κάποιοι όσοι και αν είναι, να στερούν αναφαίρετα δικαιώματα, να στερούν ελευθερίες από τους άλλους»; Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός στα λόγια αναγνώρισε ως σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να διαμαρτυρηθεί, αλλά το αντιπαρέβαλε με το δικαίωμα των μαθητών «να παρακολουθούν τα μαθήματά τους».

Παρά την κοινή διαπίστωση ότι και στο χώρο της Παιδείας η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι επιδιώκει «την ουσιαστική, ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Δε θα μπορούσε να λείπει και η θεωρία των υποκινητών των κινητοποιήσεων, αφού ο πρωθυπουργός έκανε λόγο «για κάποιους που παίζουν με τις ψυχές, με τις συνειδήσεις, με το μέλλον των παιδιών μας». Ο Κ. Καραμανλής προφανώς δεν αναφερόταν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που αυτή στην κυριολεξία «παίζει με τις ψυχές, με τις συνειδήσεις, με το μέλλον των παιδιών μας». Ως κατακλείδα ζήτησε και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να ενώσουν τη φωνή τους με την κυβέρνηση και να κάνουν έκκληση να «γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία», υποσχόμενος γενικά και αόριστα ότι η κυβέρνηση είναι «ανοιχτή στο διάλογο και θα συζητήσει τα διάφορα αιτήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ