Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η κυβέρνηση φέρνει χάος στα σχολεία

Τις κυβερνητικές ευθύνες για την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη των Δημόσιων Σχολείων της Νίκαιας επισημαίνει η δημοτική αρχή της πόλης και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Νίκαιας, σε έκτακτη συνεδρίασή της με αποκλειστικό θέμα τα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της Νίκαιας, διαπίστωσε: Ενώ σήμερα στη Νίκαια ζουν περισσότεροι από 20.000 μετανάστες, στα σχολεία δεν υπάρχουν τάξεις υποδοχής και τάξεις ένταξης των παιδιών των μεταναστών. Λείπει εντελώς η ενισχυτική διδασκαλία στη Β'βάθμια εκπαίδευση. Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Α'βάθμιας εκπαίδευσης, δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, φτάνουν τα 110. Υπάρχουν ακόμα σχολεία της Α'βάθμιας εκπαίδευσης χωρίς βιβλία, ενώ στα σχολεία της Β'βάθμιας εκπαίδευσης έχουν σταλεί πολλά λάθος βιβλία.

Ολα αυτά συμβαίνουν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «εδώ δε μιλάμε για ελλείψεις, δε μιλάμε για κενά, μιλάμε για πλήρης απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, μιλάμε για χάος».

Αυτή η κατάσταση, τονίζει η δημοτική αρχή, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη λεγόμενη αποκέντρωση των σχολείων στους δήμους, με αποτέλεσμα: Να κατακερματιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας της Δημόσιας Εκπαίδευσης και να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η ίδια η μόρφωση. Να φορτωθούν ακόμα περισσότερα οικονομικά βάρη οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών. Να ενισχυθεί η ιδιωτική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ