Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
«Θα σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας»

Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής δήλωσαν χτες ότι συμπαραστέκονται έμπρακτα στον αγώνα των μαθητών

Από κινητοποίηση των μαθητών στο Ιλιον
Από κινητοποίηση των μαθητών στο Ιλιον
Στην αναμέτρησή τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική στην Παιδεία και τον αυταρχισμό, οι μαθητές δεν μπορεί παρά να έχουν στο πλευρό τους τους γονείς που ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της Παιδείας. Χτες, οι διοικήσεις των τριών μεγάλων Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατ. Αττικής σε συνέντευξη Τύπου δήλωσαν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους αγώνες των μαθητών και ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 11 π.μ. θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, τον πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας, προωθεί αντιδημοκρατικές πρακτικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονιών της Αθήνας, με αφορμή και την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο εισαγγελέας για την κατάσταση στα σχολεία. Η Ομοσπονδία δε συμμετείχε στη σύσκεψη και κάλεσε τους γονείς, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στις απειλές και τις αντιδραστικές πρακτικές.

Οι εκπρόσωποι των γονιών αναφέρθηκαν στα εκρηκτικά προβλήματα της Παιδείας και απάντησαν στα όσα έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της ενάντια στον αγώνα των μαθητών. Για τις διδακτικές ώρες που χάνονται στα υπό κατάληψη σχολεία, αντέταξαν το ότι η κυβέρνηση δεν κάνει λόγο για τις ώρες που χάθηκαν εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία. Σε ό,τι αφορά τις απειλές για περικοπές εκδρομών προκειμένου να αναπληρωθούν τα μαθήματα, σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι οι γονείς θεωρούν τις εκδρομές κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ότι οι μαθητές θα πρέπει να διδαχθούν αυτά που πραγματικά χρειάζονται για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη και όχι τις συνταγές μαγειρικής.

Υποκινητές είναι τα προβλήματα

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του σχολείου, το οποίο, όπως ειπώθηκε, δε δίνει στους μαθητές το σύνολο της μόρφωσης που μπορεί να τους δώσει, στον ανταγωνισμό που καλλιεργείται στους μαθητές και την προπαγάνδα που ξεκινά από την Α΄ Γυμνασίου για την επιλογή της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σημείωσαν ότι αυτό που στην πραγματικότητα υποκινεί τους μαθητές είναι τα προβλήματα της Παιδείας, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση βλέπει υποκινητές όπου αναπτύσσονται αγώνες. Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι δεν μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να βάζει το μαθητή να επιλέξει από τα 15 του τι επάγγελμα θα ακολουθήσει και να μην τον θεωρεί άξιο να κρίνει και να κατακρίνει την εκπαιδευτική πολιτική. Οι γονείς επανέλαβαν ότι οι μαθητές είναι αντιμέτωποι με πραγματικά προβλήματα, είναι σήμερα οι πιο σκληρά εργαζόμενοι και βλέπουν ότι οι οικογένειές τους πιέζονται για να ανταποκριθούν στο κόστος της Παιδείας.

Οι εκπρόσωποι των γονιών αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη περιφρούρησης του αγώνα των μαθητών, δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα τους στην προσπάθεια να μην αφήσουν το πεδίο ελεύθερο σε καμία απόπειρα να δράσουν στα σχολεία άτομα που θα έχουν στόχο να κατασυκοφαντούν τον αγώνα τους, κάνοντας λόγο και για βαλτούς κουκουλοφόρους και οργανωμένες ομάδες γονιών που περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο για να τρομοκρατήσουν τους μαθητές.

Από το βήμα της χτεσινής συνέντευξης οι γονείς καταδίκασαν επίσης την πρόσφατη απόφαση για τις χαφιεδοκάμερες, τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι νέο, αλλά μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Εμείς οι γονείς θα σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας. Διεκδικούμε να είμαστε οι γονείς τους και όχι αυτοί που αδιαμαρτύρητα πληρώνουν τους λογαριασμούς και τα μεταφέρουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο», αναφέρεται στην επιστολή προς τους γονείς που υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών συντονισμένης δράσης στο οποίο κατέληξαν μετά από κοινή σύσκεψη. Παρουσιάζοντας ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης, δηλώνουν: «Θα συντονίσουμε τα βήματά μας μαζί τους για να διεκδικήσουμε την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την επίθεση με χημικά ενάντια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (2018-11-21 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τον αυταρχισμό απέναντι σε μαθητές (2014-02-12 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές (2011-09-20 00:00:00.0)
«Εχουν λόγο να συνεχίσουν τον αγώνα οι μαθητές» (2009-11-10 00:00:00.0)
Μετά λόγου και αιτίας (2007-10-26 00:00:00.0)
"Θυμίζουν μαύρες εποχές" (1999-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ