Κυριακή 17 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
"Θυμίζουν μαύρες εποχές"

Κοντά στα παιδιά της πόλης, κοντά στα παιδιά ενός λαού που έχει μακρά ιστορία αγώνων κόντρα σε διάφορους κατά καιρούς καταπιεστές και "γκαιμπελίσκους", αποφάσισε να σταθεί με αποφασιστικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής. Στο ψήφισμά του έβαλε στο κέντρο της προσοχής τον κυβερνητικό αυταρχισμό και όπως ήταν αναμενόμενο ένα τέτοιο ψήφισμα καταψηφίστηκε από την παράταξη του Θ. Μπαρτζώκα που υποστηρίζεται από τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Κατημερτζής σημείωσε πως ο εν λόγω αντιεκπαιδευτικός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η κυβέρνηση να εξετάσει τα αιτήματα των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους και σε έμπρακτη συμπαράσταση στον μαθητικό αγώνα, με τη συμμετοχή τους στο (χτεσινό) συλλαλητήριο.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

"Εμείς, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής παρακολουθούμε με ανησυχία και αγανάκτηση τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Παιδείας το τελευταίο διάστημα. Από την αρχή, είχαμε αποκαλύψει τη λανθασμένη κατεύθυνση που κινείται το νομοσχέδιο. Με την εφαρμογή του, το αποτέλεσμα θα είναι όλο και περισσότερα παιδιά να εγκαταλείπουν το σχολείο, ειδικά τα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας, χωρίς να μπορούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο του Λυκείου, εφόσον αυτό μετατρέπεται σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Η επιβολή όλου αυτού του αντιδραστικού πλαισίου λειτουργίας της εκπαίδευσης ώθησε τους μαθητές σ' αυτή την έκρηξη εναντίον του. Εκεί θα πρέπει να ψάξει να βρει η κυβέρνηση τον υποκινητή των μαθητικών κινητοποιήσεων και όχι σε δημάρχους, καθηγητές, γονείς και κόμματα.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Καισαριανής τις μεθοδεύσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης, με τους εισαγγελείς, την αστυνομία, τον εκφοβισμό των μαθητών, γονέων και καθηγητών, την αξιοποίηση προβοκατόρικων ενεργειών και τις συλλήψεις που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές. Τα προβλήματα της παιδείας δεν μπορούν να λυθούν ούτε με την αδιαλλαξία, ούτε με την επίδειξη πυγμής του υπουργείου. Δηλώνουμε ότι εμείς συμπαραστεκόμαστε και συμπαρατασσόμαστε με τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και καλούμε την κυβέρνηση να εξετάσει ξανά τα αιτήματά τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε Γιάννενα και Ζάκυνθο από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές (2022-01-14 00:00:00.0)
Φροντιστήρια που αποτελούν αποκούμπι για τις λαϊκές οικογένειες (2018-09-29 00:00:00.0)
Να ανεβάσουμε στροφές στον αγώνα (2010-03-05 00:00:00.0)
Αποχή από τα μαθήματα (2001-10-24 00:00:00.0)
«Δεν επιτρέπουμε να σέρνουν τα παιδιά μας στον εισαγγελέα» (1999-12-11 00:00:00.0)
Σε ρόλο Καλαμπόκα... (1999-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ