Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ
Καταφεύγει στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση ΕΣΥΝ

Δηλώνει ότι δε δέχεται προτάσεις από κόμματα!

Βλέπει τα σχολεία ανοιχτά. Ο λόγος για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που και χτες ισχυρίστηκε διά του υπουργού Γερ. Αρσένη για την εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» ότι «εφαρμόζεται και θα εφαρμόζεται άνετα»! Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ), μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Νεολαία, πήρε τη σκυτάλη στον αυταρχικό κατήφορο και είπε ότι οι καθηγητές που απέχουν θα παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης, ενώ όπου γίνονται ανακαταλήψεις στα σχολεία θα γίνονται συλλήψεις των υπαιτίων. Σημείωσε μάλιστα ότι οι μαθητές παίρνουν απουσίες κανονικά.

Ο Γερ. Αρσένης διατύπωσε τη φασίζουσα άποψη ότι η κυβέρνηση μπορεί να δεχτεί βελτιωτικές προτάσεις απ' οποιονδήποτε άλλον αλλά όχι από κόμματα! Ομως, και μ' αυτή του τη δήλωση ψεύδεται αφού μέχρι σήμερα δε συζητά, δε δέχεται ούτε καν τους άμεσα θιγόμενους απ' αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική, τους αγωνιζόμενους μαθητές. Και αντί να κάνει αυτό, χτες ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του αρεστού στην κυβέρνηση ΕΣΥΝ ως οργάνου με το οποίο θα συζητά και θα αναγνωρίζει σαν εκπρόσωπο της νεολαίας το υπουργείο Παιδείας. Με λίγα λόγια, θα έχει τους «υπαλλήλους» του στο χώρο της νεολαίας. Χαρακτήρισε μάλιστα το ΕΣΥΝ «σύμβουλο και κοινωνικό εταίρο της πολιτείας», το οποίο όμως κατά τον υπουργό Παιδείας «δεν είναι κλειστό, δεν είναι καθοδηγούμενο, δεν είναι ελεγχόμενο από κρατικούς μηχανισμούς ή οργανώσεις».

Τι ακριβώς είναι το ΕΣΥΝ, το έκανε καθαρό ο ίδιος ο πρόεδρός του, Α. Τάτσης, στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος, που αναφερόμενος στις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις είπε πως «ο τρόπος όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην εκπαίδευση δε μας εκφράζει. Είμαστε απολύτως ενάντια στα τυφλά μέτωπα που δεν οδηγούν πουθενά», ενώ εξέφρασε την «ανάγκη» τα σχολεία να ανοίξουν. Μάλιστα τόνισε ότι οφείλουμε να έχουμε μια κριτική στάση απέναντι στη μεταρρύθμιση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι «μπορούμε να αποδεχτούμε η στάση αυτή να περνάει πρώτα από κλειστά σχολεία. Να περνάει από ρήξεις και τυφλά μέτωπα».

Κατά τ' άλλα, το ΕΣΥΝ δεν είναι καθοδηγούμενο, ελεγχόμενο από κρατικούς μηχανισμούς και δεν υποστηρίζει ανοιχτά την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και άλλα προεκλογικά εγκαίνια σχολείων (2000-04-04 00:00:00.0)
Στο στόχαστρό του οι αγώνες (1999-01-21 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να νικήσουν! (1997-12-05 00:00:00.0)
Οργανώνεται ο συντονισμένος αγώνας για την παιδεία (1997-08-26 00:00:00.0)
Αποσπασματικά η... διάλυση του Λυκείου (1997-05-22 00:00:00.0)
Σύνοδος των πρυτάνεων (1997-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ