Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το δικαίωμα στη θεραπεία και στη δουλιά

Δυο θεραπεύτριες του "18 Ανω", η Μαρία Χλωρού και η Μαρία Τζωρτζοπούλου,έγραψαν για το "Ρ" το παρακάτω κείμενο: "Η απόλυσή μας ανατρέπει τη θεραπευτική σχέση και κατά συνέπεια τη θεραπεία και τα θεραπευτικά προγράμματα. Εχει ιδιαίτερη σημασία αυτό σήμερα, που προκρίνεται η πολιτική διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών μέσα από τα προγράμματα υποκατάστασης (μεθαδόνη). Είναι μια πολιτική απόφαση που παρεμβαίνει σε ηθικά και επιστημονικά ζητήματα. Καταδικάζει επίσης 14 ανθρώπους σε ανεργία. Δείχνει άγνοια από μεριάς υπουργείου σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως οι θεραπείες απεξάρτησης. Δείχνει ακόμα ωμότητα και αδιαφορία μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Το υπουργείο και το ΔΣ του νοσοκομείου είχε υποσχεθεί κατά την πρόσληψή μας ότι θα έλυνε το θέμα. Στη συνέχεια, όμως, αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο καλύτερα προγράμματα στον κόσμο να υπολειτουργεί. Η παράταση της εργασίας απλώς μεταθέτει την εμφάνιση εκ νέου του προβλήματος. Η λύση που πρότεινε ο υφυπουργός Υγείας, Ν. Φαρμάκης, είναι ουσιαστικά εμπαιγμός, γιατί εμείς δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Ετσι, παρουσιάζεται το φαινόμενο να διαψεύδει ο υφυπουργός τον υπουργό, που υποσχέθηκε λύση του θέματος".

Και το κείμενο καταλήγει: "Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα των θεραπευόμενων στη θεραπεία, για το δικαίωμά μας στη δουλιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ