Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Παραμένουν στα μπλόκα και επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι Πολωνοί αγρότες, παρά τους μικροελιγμούς τους οποίους πραγματοποίησε η πολωνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να "κατευνάσει τα πνεύματα".

Καμία υποχώρηση από το σύνολο των αιτημάτων τους δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι αγρότες στην Πολωνία, όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο επικεφαλής της αγροτικής ένωσης "Αυτοάμυνα" Αντρέι Λέπερ, ο οποίος τόνισε ότι τη Δευτέρα η Πολωνία θα παραλύσει από τα μπλόκα που θα στήσουν οι αγρότες σε όλους τους δρόμους. Ο Λέπερ επανέλαβε ότι για να σταματήσει ο αποκλεισμός η πολωνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα ενισχύσει την τιμή όλων των αγροτικών προϊόντων, ότι δε θα προχωρήσει στη δικαστική δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών και ότι θα διαγράψει όλα τους τα χρέη. Ο επικεφαλής της αγροτικής ένωσης κάλεσε την αστυνομία να μην επέμβει, προειδοποιώντας για "απρόβλεπτες συνέπειες".

Ο Λέπερ, στην ουσία, απάντησε στην πρόταση - ελιγμό που παρουσίασε ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Γιάτσεκ Γιανιτσέφκσι, ο οποίος υποσχέθηκε ενίσχυση της τιμής των χοίρων και μεγαλύτερη χρηματοδότηση των φετινών αγροτικών προγραμμάτων. Εντούτοις, την ίδια στιγμή, η πολωνική κυβέρνηση έχει κηρύξει παράνομους τους αποκλεισμούς δρόμους, στους οποίους προχώρησαν από την περασμένη Δευτέρα, οι αγρότες και έχει φωτογραφήσει πολλούς από αυτούς. Η αστυνομία έχει επέμβει σε τουλάχιστον 12 μπλόκα και έχει συγκρουστεί με τους αγρότες, ενώ ο ίδιος ο Λέπερ είναι κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών από προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της πολωνικής αστυνομίας, αποκλεισμένοι παρέμεναν 20 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και 50 μικρότερες οδικές αρτηρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ