Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβοκάτσια...

Μια ακόμη πρωτιά, αλλά από την ...ανάποδη, κατέκτησε η Ελλάδα μεταξύ των χωρών - μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της EYROSTAT (στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης), που δημοσιοποιήθηκαν προχτές στις Βρυξέλλες, προκύπτει ότι: Με βάση τις 100 μονάδες, που ήταν η μέση αγοραστική ικανότητα για το σύνολο των κατοίκων των 15 χωρών - μελών της ΕΕ, η Ελλάδα βρισκόταν στην 15η θέση με μέση αγοραστική δύναμη για τους Ελληνες τις 66 μονάδες.

Η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων της EYROSTAT από τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν ...προβοκάτσια(!) απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί τα στοιχεία αυτά - που δείχνουν ότι αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των πλουσίων ή στην ...πρώτη μεταξύ των φτωχών της ΕΕ - δημοσιοποιήθηκαν, ενώ στην Ελλάδα το αγωνιστικό κίνημα βρισκόταν σε έξαρση.

Για ποια σύγκλιση, λοιπόν, εξακολουθούν να κάνουν λόγο; Οχι, βέβαια, ότι είναι και σε πολύ καλύτερη μοίρα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στις πιο"συγκλίνουσες οικονομίες" των χωρών τους, αλλά να, η κυβέρνηση ούτε τα στοιχεία των "συμμάχων" της Ευρωπαίων δε θέλει να μελετήσει... Μαύρο χάλι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ