Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πόδι για την κινητοποίηση

Σε ετοιμότητα ενόψει του πανελλαδικού κλεισίματος των καταστημάτων στις 17 Φλεβάρη που αποφάσισε η ΓΣΕΒΕΕ, βρίσκονται οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Θεσσαλονίκης. Οι Ομοσπονδίες των Επαγγελματιών - Εμπόρων και των Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού διοργανώνουν την ίδια ημέρα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου και καλούν όλους τους ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης είναι η ομόφωνη από όλες της παρατάξεις της ΟΒΣΘ διαπίστωση και συμφωνία πως η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια σκληρή αδιάλλακτη και αδιέξοδη πολιτική απέναντι στις ΜΜΕ της χώρας, αδιαφορώντας για το μέλλον χιλιάδων επαγγελματοβιοτεχνών και εργαζομένων που απασχολούνται στους διάφορους κλάδους των ΜΜΕ. Εφαρμόζει μέτρα εξοντωτικά που αφορούν κύρια τη φορολόγηση, την επαγγελματική στέγη, τη χρηματοδότηση και το ωράριο, ενώ στηρίζει ανοιχτά την ασυδοσία των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και συναινεί στη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού. "Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση μπροστά στον ξεσηκωμό όλων των κοινωνικών ομάδων εκπαιδευτικών, αγροτών δημοσίων υπαλλήλων, εργατών και επαγγελματοβιοτεχνών να σκεφθεί σοβαρά και να αναθεωρήσει τη μέχρι σήμερα πολιτική της", τονίζει ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΒΣΘ και προσθέτει πως οι όλοι οι ΕΒΕ πρέπει να στηρίξουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις του κλάδου και να αντιδράσουν μαχητικά στο ξεκλήρισμα των ΜΜΕ της χώρας.

Απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα για να βγουν οι ΜΜΕ από το τέλμα και θεωρεί ζητήματα αιχμής την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, την αποσύνδεση των νέων αντικειμενικών αξιών από το εισόδημα των ΜΜΕ, την κατάργηση του συντελεστή φορολόγησης 35% στις ΟΕ - ΕΕ και συνεταιρισμούς, την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και την αύξηση του αφορολόγητου στα 2 εκατομμύρια. Θεωρεί επίσης αναγκαία τη φορολογική μεταρρύθμιση με βάση τη φοροδοτική ικανότητα και δηλώνει πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος των ΕΒΕ και να πάρει μέτρα ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ