Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία για το σήμα

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Φλεβάρη, η προθεσμία για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 1997, μετά τη μικρή παράταση που είχε δοθεί πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι, μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, η προμήθεια του σήματος θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πρόστιμα.

Σημειωτέον ότι το πρόστιμο ανέρχεται στο ισόποσο της αξίας που καταβάλλεται για την παραλαβή του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Μόνο για τα οχήματα που απαλλάσσονται από το ειδικό σήμα το πρόστιμο ανέρχεται στις 10.000 δραχμές. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι το σήμα πρέπει να είναι επικολλημένο επί του οχήματος και όχι απλώς να βρίσκεται στο όχημα, γιατί διαφορετικά το όχημα θεωρείται ότι κυκλοφορεί χωρίς σήμα. Αν το όχημα δε φέρει το ειδικό σήμα, αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας από τα αστυνομικά όργανα.

Τα σήματα διακρίνονται σε 5 κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου και τα ποσά, στα οποία αντιστοιχούν, κυμαίνονται από 2.000 μέχρι130.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ