Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πεσμένη πάλι η βιομηχανική παραγωγή

Με βραδύτερους ρυθμούς από εκείνους του 1995 κινήθηκε η βιομηχανική δραστηριότητα το 1996, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο μηνιαίο δελτίο της Οικονομικής Συγκυρίας. Με ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών, ο οποίος υποχώρησε το Δεκέμβρη του 1996 σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα του αντίστοιχου μήνα της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων ερμηνεύουν τις αρνητικές ουσιαστικά προβλέψεις τους για τον περασμένο Δεκέμβρη ως αποτέλεσμα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Με την ερμηνεία αυτή επιχειρούν να απαλλαγούν οι ίδιοι από τις ευθύνες τους για τις επενδύσεις που δεν κάνουν, παρά την υψηλή κερδοφορία που σημείωσαν οι επιχειρήσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις επιδοτήσεις που τους παρέχονται από την κυβέρνηση.

Στις ίδιες αιτίες αποδίδουν και τη βραδεία ανοδική πορεία στον τομέα του λιανικού εμπορίου, εκτιμώντας ότι εάν οι επιπτώσεις είναι και στο λιανικό εμπόριο τόσο εκτεταμένες όσο στη βιομηχανία, ενδέχεται να μεταβληθεί και η συνολική εικόνα του έτους, η οποία προς το παρόν διαφαίνεται θετική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ