Τρίτη 11 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΠΥΟ
Καταγγέλλουν τη μείωση του επιδόματος πληροφορικής

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείο Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ), μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει κατά 10.000 δραχμές το επίδομα πληροφορικής που παίρνουν όσοι ειδικευμένοι υπάλληλοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, με το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που κατατέθηκε - τελικά - την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, το επίδομα όσων έχουν την ειδικότητα του αναλυτή από 30.000 δρχ. μειώνεται στις 20.000 δρχ., ενώ το επίδομα των χειριστών μειώνεται από 25.000 δρχ. σε 15.000 δρχ.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΠΥΟ Ν. Ρουμελιώτη,αύριο αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του γενικού γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ. Στην περίπτωση που η συνάντηση αυτή δεν ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζόμενων του χώρου για αύξηση και επαναφορά του επιδόματος στα προηγούμενα επίπεδα, οι εργαζόμενοι του ΚΕΠΥΟ έχουν προγραμματίσει τρίωρες στάσεις εργασίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Παρασκευή και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη της ερχόμενης βδομάδας. Επιπλέον, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην επόμενη περίοδο εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 1997.

Τέλος, στις ίδιες δηλώσεις, ο Ν. Ρουμελιώτης διατύπωσε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία της καταγραφής και επεξεργασίας των στοιχείων που θα περιλαμβάνουν τα έντυπα Ε9 - αν και διευκρίνισε ότι το ΚΕΠΥΟ δεν έχει ενημερωθεί για τέτοιο ενδεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ