Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν περνά ο αυταρχισμός και η αδιαλλαξία

Η προχτεσινή κυβερνητική ανακοίνωση για την απεργία των καθηγητών έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, ότι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η συκοφάντηση των αγώνων, ενώ βασικό "όπλο" της είναι η αδιαλλαξία ενάντια στους απεργούς.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, σε άψογη φρασεολογία μαύρων εποχών: "Η κυβέρνηση επισημαίνει και πάλι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διατάραξη της ομαλής πορείας του σχολικού έτους, λόγω της παράτασης της απεργίας των καθηγητών". Με άλλα λόγια, οι "ταραξίες" εκπαιδευτικοί ευθύνονται για την ομαλή πορεία του σχολικού έτους, ενώ η κυβερνητική αδιαλλαξία και ο εμπαιγμός δεν έχουν καμία ευθύνη. Οπως, επίσης, δεν έχει καμία ευθύνη για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, που εδώ και χρόνια πραγματοποιείται. Ακόμα: "Οι αυξήσεις των αποδοχών που δίνονται στους καθηγητές εξαντλούν όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού και δηλώνει κατηγορηματικά ότι το θέμα της περαιτέρω αύξησης των αποδοχών έχει κλείσει".

Οι γελοίοι διαχειριστές πιστεύουν ότι με τέτοια επίδειξη πυγμής θα εξαντλήσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών και θα τους εξαναγκάσουν να γυρίσουν με σκυμμένο κεφάλι στις αίθουσες. Οι χτεσινές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων είναι η καλύτερη απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ