Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα κινητοποίηση για τη Ζώνη

Συγκέντρωση ανέργων και εργαζομένων στις 5.30 μ.μ. στο ΕΚΠ και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 5.30 το απόγευμα και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,πραγματοποιούν σήμερα οι άνεργοι και οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,όπου η ανεργία έχει πάρει κυριολεκτικά εφιαλτικές διαστάσεις. Στη σημερινή συγκέντρωση θα συζητηθούν οι μορφές και η έκταση ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με την ενεργό στήριξη και συμμετοχή όλων των φορέων (Τοπική Αυτοδιοίκηση, βιοτέχνες κλπ.) που τάσσονται υπέρ του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της Ζώνης.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα οχτώ σωματεία της Ζώνης τονίζουν ότι ενώ η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Ζώνη έχει αφυπνίσει όλους τους φορείς της περιοχής, αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά πριν λίγες μέρες εκφράστηκε η απόφαση όλων των φορέων που συμμετείχαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη λύση των προβλημάτων της Ζώνης. Τη σύσκεψη υποβάθμισε η κυβέρνηση στέλνοντας σ' αυτήν υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαναχωρώντας από τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε πριν 20 μήνες κάτω από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και όλων των φορέων! "Οχι μόνο - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων - δεν ήρθαν οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως όφειλαν, στη σύσκεψη, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσαν διά των εκπροσώπων τους αναφέρονται μόνο σε κάποια ημίμετρα που προωθούν".

Και τα σωματεία καταλήγουν: "Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι γι' αυτούς που κυβερνάνε. Για μας τη δημιούργησαν, εμάς έβαλαν στόχο! Ιστορικά αυτοί που προσκύνησαν και δείλιασαν έπεφταν πρώτοι, κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος και αποδείξεις είχαμε πολλές στον κλάδο μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ