Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε συνέλευση το σωματείο ανέργων

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την Κυριακή, 16 Φλεβάρη, πραγματοποιείται στις 9πμ στην Κύρινθο της Εύβοιας, η πρώτη συνέλευση του νεοσυσταθέντος σωματείου ανέργων "Ενότητα - Αγώνας".Αντικείμενο της συνέλευσης είναι η εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα αναλάβει τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη διοίκησης του σωματείου.

Στη συνέλευση θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων της περιοχής και τα επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ. Η κυβέρνηση προκειμένου να αμβλύνει το κλίμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης που έχει δημιουργήσει η πολιτική της στην περιοχή, υποχρεώθηκε να εγκρίνει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους. Συγκεκριμένα την καταβολή 150.000 δραχμών σε μόλις 600 άτομα και 100.000 δραχμών σε άλλα 100... Είναι χαρακτηριστικό ότι στα λεγόμενα "κοινωνικά μέτρα" που έχουν εφαρμοστεί, λόγω των προϋποθέσεων που απαιτούνταν, είχαν ενταχθεί μόλις 400 άτομα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση όχι μόνο παρέδωσε έναντι "πινακίου φακής" στον βιομήχανο Βαρβούτη το συγκρότημα "πρώην Σκαλιστήρη", αλλά στη συνέχεια του παραχώρησε και προνόμια (40% επιδότηση, δάνεια κ.ά).

Τα αιτήματα του σωματείου αφορούν στη διεκδίκηση συνεχούς καταβολής επιδότησης στους άνεργους, επίσης ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την επαναλειτουργία της σχολής του ΟΑΕΔ στο Μαντούδι και τον έλεγχο των προσλήψεων, την υποχρέωση πρόσληψης απ' το σωματείο κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ