Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή την παράνομη και παρά τη δικαστική απαγόρευση επανέκδοση της εφημερίδας "Νέα Μακεδονία" και την προκλητική παρέμβαση, με τη συνολική κάλυψη της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, υπέρ του "συνεταιρισμού" Κουρή - Βελλίδη.

Πλήθος φορέων εργαζομένων στον Τύπο και στα Μέσα Ενημέρωσης με ανακοινώσεις που εξέδωσαν εκφράζουν την ανησυχία τους για τις μεθοδεύσεις που γίνονται και την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση σε αυτές. Στις ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς την ΕΣΗΕΑ για την επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, σχετικά "με το μεγάλο πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα που δημιουργήθηκε με την έκδοση της "Νέας Μακεδονίας"".

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, η Ενωσις Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, το Συνδικάτο Τύπου Θεσσαλονίκης, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, η Ομοσπονδία Εφημεριδοπωλών Ελλάδας, η Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, η Ενωσις Συνδικάτων Περιοδικού Τύπου. Επίσης η Επιτροπή πρώην εργαζομένων στις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", η οποία ζητάει από την Ενωση Ιδιοκτητών να πάρει θέση και καλεί την Ενωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης "να αναθεωρήσει τη μέχρι τώρα "ουδέτερη" στάση της". Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΜ - Θ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο γενικά περί νομιμότητας και εκφράζει τη "λύπη της για τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης" και ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι "δεν εμπλέκεται στα πολιτικά ή επιχειρηματικά παιχνίδια σκοπιμότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ