Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Να εξασφαλιστούν πραγματικοί έλεγχοι

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Συμβούλιο της ΕΕ, για την αξιοπιστία και φερεγγυότητα των νηογνωμόνων

Την εξασφάλιση πραγματικών ελέγχων όσον αφορά την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας, καθώς και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων για την αξιοπιστία και φερεγγυότητα των νηογνωμόνων, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.

Στην ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοϊας των πλοίων, υπογραμμίζοντας ότι: "τίθεται πιεστικά το ζήτημα του ελέγχου της εφαρμογής των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοϊας από τις αρμόδιες αρχές, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα δυστυχήματα σε πλοία τακτικών γραμμών θαλάσσιων μεταφορών και σε πλοία μεταφοράς φορτίου, φέροντα κοινοτικές σημαίες, όπως στο επιβατηγό/οχηματαγωγό "ΣΥΡΟΣ ΕΞΠΡΕΣ", που έμεινε ακυβέρνητο για περισσότερες από 5 ώρες, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ή στο πολύνεκρο δυστύχημα από τη βύθιση του φορτηγού "ΔΥΣΤΟΣ"".

Ο Βασίλης Εφραιμίδης επισημαίνει το τραγικό παράδειγμα του "Οργανισμού Ελληνικού Νηογνώμονα", όπου μετά την ανάθεσή του σε ιδιώτες το 1992, 13 πλοία με πιστοποιητικά αξιοπλοϊας βούλιαξαν, παρασύροντας μαζί τους 49 ζωές. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζητά "την εξασφάλιση πραγματικών ελέγχων των πλοίων όσον αφορά την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτά εκδίδονται από ιδιώτες και την ανάγκη ελέγχου αυτών των ίδιων των ιδιωτικών".

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει: "την αμφισβητούμενη αξιοπιστία των σύγχρονων μέσων εκπομπής SOS, σε συνδυασμό με την κατάργηση της θέσης του ασυρματιστή από τη σύνθεση των πληρωμάτων" και καλεί το Συμβούλιο να"επαναφέρει τη θέση του ασυρματιστή στην υποχρεωτική σύνθεση των πληρωμάτων, τουλάχιστον μέχρι την εξασφάλιση της αξιοπιστίας των νέων συστημάτων ασφάλειας και επικοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ