Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναζωπυρώνεται η "κινητικότητα"
  • Στην επιφάνεια οι "αντιθέσεις" στο "επικοινωνιακό επιτελείο" της κυβέρνησης
  • Συνεχίζεται και με προσωπικές αντιπαραθέσεις η διαμάχη για το "δεξιό" και "αριστερό" ΠΑΣΟΚ

Οι "αντιθέσεις" και οι κόντρες που υπέβοσκαν στο "επικοινωνιακό επιτελείο" της κυβέρνησης, οι οποίες ως ένα βαθμό αντανακλούν τις γενικότερες αντιθέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, ήρθαν στο προσκήνιο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η φραστική διαμάχη μεταξύ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για το "δεξιό" και "αριστερό" ΠΑΣΟΚ, στην οποία ήρθαν να προστεθούν επικρίσεις βουλευτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά. Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν μια έντονη κινητικότητα και αναταραχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αμηχανία στην ηγεσία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Σημίτης αναμένεται να δώσει εφ' όλης της ύλης απάντηση στους εσωκομματικούς αντιπάλους τις επόμενες μέρες και πιθανότατα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε χτες ήταν ότι υπάρχουν δύο, τουλάχιστον, "κέντρα ενημέρωσης" γύρω από τον πρωθυπουργό, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του Κ. Σημίτη,ο οποίος ήδη πήρε μέτρα για την εξάλειψη της "δυσλειτουργίας".

Το θέμα πήρε διαστάσεις με αφορμή το γεγονός ότι υπήρξαν "δύο απαντήσεις" από την πλευρά της κυβέρνησης στις απόψεις που είχε εκφράσει ο Αν. Πεπονής για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και μία από "πηγές" στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες αν και δε διέφεραν από άποψη ουσίας, ωστόσο η διαφορά στους "τόνους" έδινε την εντύπωση "διαφορετικής αντιμετώπισης". Ταυτόχρονα, προκαλεί εντύπωση ότι από την ύπαρξη των δύο "κύκλων" ενοχλήθηκαν τα "Νέα", τα οποία σήκωσαν χτες το θέμα με σχετικά δημοσιεύματα.

Ο Δ. Ρέππας,αφού κάλυψε την ουσία αλλά και τους χαρακτηρισμούς ("υπηρετούν ανομολόγητες επιδιώξεις", κλπ.) της δήλωσης των "κύκλων" του Μαξίμου, λέγοντας ότι αποτελούν γενικές θέσεις και θέσεις αρχής (!), επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη για την ύπαρξη τέτοιων κύκλων στους... δημοσιογράφους, γιατί επιλέγουν να προβάλλουν τις απόψεις τους και όχι τις θέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου! Υποστήριξε ότι υπάρχουν ρόλοι και λειτουργίες ανάμεσα στο γραφείο του πρωθυπουργού και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά ο ίδιος δεν αισθάνεται να υποκαθίσταται στο ρόλο του.

Στο θέμα παρενέβη ο Α. Πεπονής,ο οποίος σχολιάζοντας τις "διαρροές" από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι "δε δέχεται να διαψεύδεται ο πρωθυπουργός διότι έχει βεβαιώσει ότι δεν έχει περιβάλλον".

Διαμάχης συνέχεια

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκε και χθες η ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γύρω από το "δεξιό" και "αριστερό" ΠΑΣΟΚ, διαμάχη η οποία ορισμένες φορές προσλαμβάνει προσωπικό χαρακτήρα, που αφορά την πολιτική καταγωγή και διαδρομή ορισμένων στελεχών. Χθες ήταν η σειρά του Κ. Κουλούρη να "υπενθυμίσει" στον Στ. Τζουμάκα ότι έγινε υπερυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όταν ήταν πανίσχυρη η Δ. Λιάνη - Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Παν. Κρητικός, δήλωσε, στην ΕΡΑ, ότι για να παραμείνουν μεγάλα τα κόμματα "πρέπει να συνυπάρξουν το δεξιό, αριστερό, κεντρώο", τα οποία υπάρχουν ως ρεύματα. Διαπίστωσε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι "συντηρητικής πορείας αυτή τη στιγμή στον οικονομικό τομέα", ενώ ήταν "ένα προοδευτικό αριστερό ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80".

Ο πρώην υπουργός Γ. Α. Μαγκάκης εκτίμησε ότι σήμερα συνεχίζεται το κλίμα του Συνεδρίου και "τη μεγάλη ευθύνη την έχει εκείνος που έχει την αρχηγία του κόμματος και την ευθύνη της διακυβέρνησης". Ερωτηθείς, από τον "9,84" για τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, απάντησε ότι "δημοκρατικός σοσιαλισμός σημαίνει αλληλεγγύη στους κοινωνικούς φορείς και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται κατηγορηματικά ή να προσπαθούν κάποιοι να τους αντιμετωπίζουν ως αυθεντίες".

Ο Αν. Πεπονής δήλωσε, στο "Φλας", ότι "οφείλουμε να αποδείξουμε όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξη ποιες είναι οι ουσιώδεις διαφορές μας από την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ στην Ελλάδα, ο κ. Κολ στη Γερμανία ή ο κ. Σιράκ στη Γαλλία".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑντιΚΚΕ αθλιότητες παλιάς κοπής... (2019-06-11 00:00:00.0)
Στη μάχη της χειραγώγησης του λαού μπροστά στο νέο αντιλαϊκό πακέτο (2016-08-25 00:00:00.0)
Παιχνίδια εντυπώσεων με τη «λίστα Λαγκάρντ» (2012-10-03 00:00:00.0)
«Φτωχέ Γκαίμπελς» (2000-07-05 00:00:00.0)
Βρε, τον Αλέκο! (1998-09-30 00:00:00.0)
Μετά τις "εορταστικές" διαγραφές τα... μεθεόρτια (1997-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ