Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Στον αγώνα οι οδηγοί φορτηγών

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Συνεχίζεται για όγδοη μέρα η απεργία των οδηγών φορτηγών στην Ισπανία, προχωρώντας σε νέες μορφές διαμαρτυρίας. Χτες, είχαν παρατάξει τα φορτηγά τους στο πλάι των κεντρικών δρόμων της χώρας, επιτρέποντας έτσι την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων. Ωστόσο, η απεργία τους έχει αναγκάσει διάφορα εργοστάσια, όπως των "Ρενώ" και "Μίχελιν" να διακόψουν την παραγωγή τους, ενώ άλλες, έχουν αναγκαστεί να μειώσουν την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με τους απεργούς, αναμένεται να συνεχιστεί και παραπέρα η κινητοποίησή τους, κύρια επειδή το βασικό σωματείο που στηρίζει την απεργία, δε δέχεται να παραβρεθεί στις συνομιλίες με την κυβέρνηση. Και αυτό, επειδή, όπως αναφέρουν εκπρόσωποί του, ουσιαστικά χρειάζεται κυβερνητική απόφαση που θα εκπληρώνει τα αιτήματα των απεργών και όχι διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους υπουργείων.

Εκπρόσωπος του σωματείου δήλωσε πως χρειάζεται μια ολοκληρωτική αναδιάρθρωση στον τομέα αυτό, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής όπου θα αντιπροσωπεύονται όλες οι πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί φορτηγών ζητούν να δοθούν επιδοτήσεις στα καύσιμα, την αναγνώριση τυχών αρρωστιών από το συγκεκριμένο επάγγελμα, καθώς επίσης και να μειωθεί η ηλικία για τη συνταξιοδότηση από τα 65 στα 60 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός υπουργός Ανάπτυξης, Ραφαέλ Αριας Σάλγκαντο, τόνισε ότι οι επιδοτήσεις στα καύσιμα είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι περίπου 20 απεργοί έχουν συλληφθεί από τη μέρα που άρχισε η απεργία και μέχρι την Τετάρτη, με την κατηγορία ότι εμποδίζουν την κίνηση των άλλων φορτηγών και αυτοκινήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ