Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Δυσαρέσκεια για ΗΠΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Οι αρχές του Βελιγραδίου εκφράζοντας τη "δυσαρέσκειά" τους για το θέμα της συμμετοχής και υποστήριξης Αμερικανών βουλευτών στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσαν χτες ότι μπορεί να αρνηθούν την άδεια εισόδου (βίζα) σε μελλοντικές αντιπροσωπείες Αμερικανών κοινοβουλευτικών.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ, από την πλευρά της, προειδοποίησε ότι αυτά τα μέτρα το μόνο που θα κάνουν είναι "να στραφούν" τελικά κατά της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας.

Εξάλλου, χτες, η Εφορευτική Επιτροπή του Βελιγραδίου επικύρωσε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 17ης Νοέμβρη, σύμφωνα με τα οποία ο συνασπισμός "Ζάγιεντνο" εξασφάλισε 67 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 24, το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα 17 και το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας 2 έδρες.

Νέος δήμαρχος στο Βελιγράδι αναμένεται να εκλεγεί ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Τζίντζιτς, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πρόεδρος της λεγόμενης "κυβέρνησης της πόλης", που είναι το δεύτερο ιεραρχικά αξίωμα στη δημοτική αρχή, θα τοποθετηθεί η Ντάνιτσα Ντράσκοβιτς, σύζυγος του Βουκ Ντράσκοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ