Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Συγκρούσεις αστυνομίας και ΕΤΑ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ.-

Συγκρούσεις σημειώθηκαν χτες το πρωί μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων "Χέρι Μπατασούνα" στο Μπιλμπάο, που θεωρείται το πολιτικό σκέλος της οργάνωσης ΕΤΑ. Αιτία των συγκρούσεων ήταν η σύλληψη του Κάρλος Ροντρίγκεθ, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης "Χέρι Μπατασούνα", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας των Βάσκων.

Πρόκειται για το ένατο μέλος του Εθνικού Γραφείου του "Χέρι Μπατασούνα" που συλλαμβάνεται από τις 3 του Φλεβάρη, επειδή αρνείται να υπακούσει στις κλητεύσεις να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κλητεύσει να παρουσιαστούν μέχρι τις 18 του Φλεβάρη τα 25 μέλη του Εθνικού Γραφείου του "Χέρι Μπατασούνα", που κατηγορούνται για "συνεργασία με ένοπλη ομάδα", επειδή πρόβαλαν κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων βιντεοταινία της ΕΤΑ. Πάντως, όλα τα μέλη του Εθνικού Γραφείου του "Χέρι Μπατασούνα" έχουν δηλώσει πως αρνούνται να παρουσιαστούν εθελοντικά ενώπιον του δικαστηρίου και για το λόγο αυτό οκτώ μεταξύ αυτών έχουν ήδη φυλακιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ