Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Συγκέντρωση για τις συμβάσεις

Για τη δυναμική διεκδίκηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και για την αγωνιστική αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του χώρου, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και τα σωματεία της Αττικής διοργανώνουν από κοινού συγκέντρωση, την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, στις 4 μμ, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1).

"Με τον αγώνα μας να σταματήσουμε την επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης", τονίζεται σε κοινή τους ανακοίνωση. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει στη Λάρισα και ακολουθεί στις 25 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη και στις 26 Φλεβάρη στη Νάουσα.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι συγκεντρώσεις αυτές έχουν στόχο την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά κυρίως την πίεση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις για ικανοποίηση των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας.

Επισημαίνεται πως "τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και σοβαρά, καθώς η κυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει τους νόμους, αδιαφορεί και αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες να συνεχίζουν την αντεργατική τους πολιτική. Η ίδια η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Το Δεκέμβρη με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ψήφισε, το Γενάρη με το φορολογικό νόμο, ενώ τώρα ετοιμάζει νέα επίθεση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση. Στόχος, να ανατρέψουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης σε όφελος των εργοδοτών, να μας φορτώσουν και άλλα χρόνια δουλιάς, να μας φορτώσουν πιο υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και παράλληλα πιο μικρή σύνταξη".

Τη συγκέντρωση συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία, το Συνδικάτο Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία: "Πειραϊκής - Πατραϊκής", "Φίντεξπορτ", "3Α", "Σίσσερ - Πάλκο" και "Μουζάκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ