Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματισμός ηλεκτρολόγου σε πλοίο

Σοβαρά τραυματίστηκε ο ηλεκτρολόγος Στράτος Μυξάκης,36 χρόνων, πατέρας δυο παιδιών, χτες το πρωί όταν στην προσπάθειά του ν' ανέβει από μια ανεμόσκαλα στο πλοίο η πλώρη της λάτζας, στην οποία ήταν επιβιβασμένος, του μάγκωσε το δεξί πόδι!

Ο Στρ. Μυξάκης εργαζόταν στο γκαζάδικο "Ρίγκεν",το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη ράδα ανοιχτά της Αίγινας. Στο πλοίο, που μετασκευάζεται, απασχολούνται, γύρω στους 40, εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι επιβιβάστηκαν σε λάτζα από τη γερμανική σκάλα, με προορισμό το πλοίο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, δεν έπρεπε να επιτραπεί ο απόπλους της λάτζας από το Λιμεναρχείο Περάματος, πράγμα που δεν έγινε! Οι εργαζόμενοι ανέβαιναν στο πλοίο από μια ανεμόσκαλα. Στην προσπάθειά του ο ηλεκτρολόγος Στράτος Μυξάκης ν' ανέβει στο πλοίο, μαγκώθηκε το δεξί του πόδι μεταξύ της λάτζας και του πλοίου, προκαλώντας του σοβαρή ζημιά. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου χειρουργήθηκε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων ΠλοίωνΘ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά με το ατύχημα: "Καταγγέλλουμε αυτό το γεγονός και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά,γιατί είναι απαράδεκτο όλο το χειμώνα να ξεχειμωνιάζουν στους ντόκους πλοία στα οποία δεν εκτελείται καμία επισκευή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ελεύθερος ντόκος για να δέσουν πλοία που έρχονται για επισκευή. Ετσι τα πλοία ή αγκυροβολούν στη ράδα ή δεν έρχονται καθόλου για επισκευή. Καταγγέλλουμε το Λιμεναρχείο Περάματος,που σε καμία περίπτωση δεν πράττει το έργο του, αφού ένα σοβαρό καθήκον του είναι να ελέγχει αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ