Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς αρχαιρεσίες οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης

Πλούσιος αγωνιστικός απολογισμός και φιλόδοξοι στόχοι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Η αποτελεσματικότερη και ποιο αποδοτική λειτουργία του Συνδικάτου σε σχέση με την απασχόληση και το ασφαλιστικό, η αγωνιστική συσπείρωση στο σωματείο όλων των μελών, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στους χώρους δουλιάς, ήταν τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τους οικοδόμους στη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο.

Κατά την παρουσίαση του απολογισμού δράσης, η διοίκηση του Συνδικάτου αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της τριετίας και στα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου στο Νομό Θεσσαλονίκης και παρουσίασε τους στόχους για την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με την εισήγηση, οι απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας τριετίας αποτέλεσαν το μέσο που αποτελεσματικά έθεσε φραγμούς στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και στάση των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Για το ζήτημα της απασχόλησης τονίστηκε πως μετά την οικοδομική κρίση του '90 - '95, ο κλάδος διέρχεται μια περίοδο σχετικής ανάκαμψης, που οφείλεται κύρια στην αύξηση των επενδύσεων στα ακίνητα από την πτώση των επιτοκίων των καταθέσεων. Ωστόσο για τους ανειδίκευτους, η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά λόγω της έξαρσης της μαύρης εργασίας.

Στις 1,2,3 και 4 Μάρτη το Συνδικάτο πραγματοποιεί εκλογές και τα 10.500 μέλη του θα κληθούν να ψηφίσουν σε 20 εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη της 17μελούς διοίκησης. Μιλώντας για τη μέχρι τώρα δράση του Συνδικάτου, ο πρόεδρός του Βασίλης Αχτσής τόνισε στον "Ρ":

"Βρισκόμαστε σαν συνδικάτο σε μια αγωνιστική και οργανωτική ανάκαμψη. Εχουμε επιλέξει νέους τρόπους άμεσης επικοινωνίας με τα μέλη μας και στους χώρους δουλιάς και τα θετικά αποτελέσματα φαίνονται τόσο στη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, όσο και στη γενικότερη συμμετοχή των μελών στις δραστηριότητες του Συνδικάτου και των 16 παραρτημάτων του. Στόχος μας είναι πέρα από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας, της μαύρης εργασίας και του ασφαλιστικού, η αγωνιστική συσπείρωση όλων των οικοδόμων ώστε το Συνδικάτο και τα παραρτήματά του να γίνουν ζωντανές εστίες συλλογικού αγώνα και πάλης σε ταξική πάντα κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ