Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ολα για τη μείωση του κόστους!

Από καθαρή τύχη γλίτωσαν από σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,όταν χτες στις 9.30 το πρωί έσπασε και έπεσε κάτω η "μπασκέτα" ενός από τους γερανούς που βρίσκονται στην κλίνη κατασκευής πλοίων.

Ο γερανός επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να ανασηκώσει ένα υπόστεγο (διαστάσεις ενός δωματίου και βάρους περίπου τριών τόνων), όταν έσπασε το συρματόσκοινο που κρατούσε την "μπασκέτα". Η τελευταία έπεσε πάνω στο υπόστεγο σπάζοντάς το. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν εργαζόμενοι από κάτω.

Ο Σ. Βαρθολομαίος,γραμματέας της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας επισημαίνει: "Ευθύνες για το ατύχημα έχει η διαχειρίστρια εταιρία του ναυπηγείου. Τους τελευταίους μήνες με την αιτιολογία της "πάση θυσία" μείωσης του κόστους παραγωγής, προχωρά σε περικοπές βαρδιών, ελέγχων, ενώ γίνεται ελλιπής συντήρηση των μηχανημάτων, που είναι παλιά και - όπως στέλεχος της εταιρίας έχει παραδεχτεί - έχουν 2 και 3 φορές αποσβέσει τα κεφάλαιά τους. Οσο όμως συνεχίζεται αυτή η τακτική, οι κίνδυνοι θα αυξάνονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ