Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Χωρίς ταυτότητα"

"Η γαλλική εταιρία "Τσιμέντα Γαλλίας", θυγατρική της ιταλικής "Ιταλτσιμέντι", εξαγόρασε το 70% της βουλγαρικής εταιρίας τσιμέντων "Μπαλκάν", που εδρεύει στο Ντιμίτοβγκραντ, ανακοίνωσε η ιταλική εταιρία στο Μιλάνο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η εξαγορά αυτή "επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του ομίλου για τη βουλγαρική αγορά". Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο όμιλος της "Ιταλτσιμέντι" απέκτησε πρόσφατα και τον έλεγχο της βουλγαρικής τσιμεντοβιομηχανίας "Ντέβνια"".

Την παραπάνω είδηση μετέδωσαν προχτές τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων (Αθηναϊκό, Γαλλικό κλπ.) και την αντιγράψαμε χωρίς καμιά απολύτως αλλαγή, γιατί θεωρούμε ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, στην ουσία, σκιαγραφεί την πορεία μιας πολυεθνικής εταιρίας "χωρίς ταυτότητα"!

Μας μιλάει για μια "γαλλική" τσιμεντοβιομηχανία, που είναι "θυγατρική" ιταλικής και για μια βαλκανική (βουλγαρική) εταιρία, που επίσης έγινε "θυγατέρα" της ιταλικής "Ιταλτσιμέντι" και... "αδελφή" της γαλλικής "Τσιμέντα Γαλλίας". Με άλλα λόγια, δηλαδή, το χωρίς πατρίδα μεγάλο κεφάλαιο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη εξουσία και δύναμη, ξεζουμίζει ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Εξελίξεις, που δεν αποκαλύπτουν μόνο το πραγματικό περιεχόμενο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά και το δρόμο, που έχουν χρέος να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ