Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα

Πολλά είναι τελευταία τα δημοσιεύματα, για το χώρο των δημοσίων νοσοκομείων. Το γεγονός δεν είναι, βέβαια, αδικαιολόγητο, αφού είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα, που βασανίζουν το συγκεκριμένο χώρο και τα οποία την περίοδο αυτή βρίσκονται σε όξυνση. Οι προσπάθειες, όμως, που κάνουν ορισμένα από τα δημοσιεύματα αυτά, να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων είναι παντελώς αδικαιολόγητες.

Ολοι γνωρίζουν - ακόμη και όσοι υπογράφουν τα δημοσιεύματα αυτά - πως η βασική και καθοριστική αιτία της κακοδαιμονίας των δημόσιων νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας γενικότερα, βρίσκεται στην "ανθυγιεινή" πολιτική της κυβέρνησης. Και όταν λέμε "ανθυγιεινή", δεν εννοούμε μόνο την ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Ούτε μόνο την τακτική συρρίκνωσης των δημοσίων νοσοκομείων και διάφορα άλλα. Αλλά και την προώθηση στο χώρο αυτό των λεγόμενων ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και, γενικότερα, μιας λογικής που αντιμετωπίζει τον ασθενή ως πελάτη και αυτή την ίδια την υγεία, ως εμπόρευμα.

Ας μην προσπαθούν, επομένως, να στρέψουν την προσοχή των αναγνωστών τους σε υπαρκτά ή ανύπαρκτα προβλήματα, τα οποία - έτσι ή αλλιώς - είναι παράγωγα της προαναφερόμενης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ