Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κίνδυνος κατάρρευσης

Στο σπίτι του εθνικού ευεργέτη Παναγή Βαλλιάνου,που βρίσκεται στις Κεραμιές Κεφαλονιάς,αναφέρονται με Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, Ευ. Βενιζέλο, οι βουλευτές του ΚΚΕ,Αποστόλης Τασούλας και Σταύρος Παναγιώτου.

Ο Παναγής Βαλλιάνης γεννήθηκε σ' αυτό το σπίτι το 1814, το οποίο "απειλείται με κατάρρευση.Σήμερα ανήκει στους κληρονόμους του ευεργέτη και είναι εγκαταλειμμένο στην τύχη του και χτυπημένο από τους σεισμούς και το χρόνο. Εχει ερειπωθεί και αν δε ληφθούν μέτρα για τη συντήρησή του είναι άμεσος ο κίνδυνος της κατάρρευσης.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται επίσης ότι "η Εθνική Βιβλιοθήκη στην οδό Πανεπιστημίου, μπροστά από την οποία βρίσκεται ο ανδριάντας του, ανεγέρθηκε με χρήματα του ίδιου και των αδερφών του".

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Πολιτισμού "τι μέτρα προτίθεται να πάρει και πότε ώστε να συντηρηθεί και να σωθεί το σπίτι του εθνικού ευεργέτη, το οποίο, εκτός των άλλων, μπορεί και πρέπει να υπενθυμίζει το ρόλο του και το έργο του να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φρονηματισμό προς άλλους συμπολίτες μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ