Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον Σκαλκώτα στην Μάλερ

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του κορυφαίου, μα και αγνοημένου όσο ζούσε, μουσικού δημιουργού Νίκου Σκαλκώτα.Με αφορμή την επέτειο, το "Ινστιτούτο Γκαίτε" (Ομήρου 14-16) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με πρώτη τη συναυλία, που θα γίνει τη Δευτέρα (8.30μμ) με τους Δόμνα Ευνουχίδου (πιάνο), Γιώργο Δεμερτζή (βιολί) και Δημήτρη Πάτρα (βιολοντσέλο).

  • Βραδιά κλασικού ρωσικού τραγουδιού διοργανώνεται τη Δευτέρα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41). Οι Νίνα Καλούτσα (σοπράνο), Λυδία Αγγελοπούλου (μέτζο σοπράνο) και Λίλα - Βιολέτα Σούση (πιάνο) παρουσιάζουν λίντερ, άριες και ντουέτα των Μουσόρσκι, Προκόφιεφ, Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Ρίμσκι - Κόρσακοφ και Γκλίνκα. Στίχους μεγάλων Ρώσων ποιητών απαγγέλλει η ηθοποιός Λίζα Μουνταφτσή.Η βραδιά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας και του Διεθνούς Ρωσικού Κέντρου Πολιτιστικής Συνεργασίας. Τα εισιτήρια κοστίζουν 3.000 και 2.000 (φοιτητικά) δραχμές.
  • Τη Δευτέρα, επίσης, η "Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής" θα δώσει συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής, σε διεύθυνση Παύλου Σεργίου.Με σολίστ τους Χρήστο Ζερμπίνο (ακορντεόν) και Λόρνα (τραγούδι) θ' ακουστούν έργα Μπαχ, Σούμπερτ, Τσαϊκόφσκι, Σούμαν, Μπερνστάιν, Κωνσταντινίδη, Τενίδη, Λένον, Μακ Κάρντνεϊ και Χόνερ - Τζένιγκς (συνθετών της μουσικής του "Τιτανικού").
  • Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων διοργανώνει στο εντευκτήριό του (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος), τη Δευτέρα (7.45μμ) συναυλία τζαζ με το ντουέτο κιθάρας των Δημήτρη Ζαφειρέλη - Πέτρου Μαλουκάτου.Είσοδος ελεύθερη.
  • Στη συνθέτρια Αλμα Μάλερ, τη "βασίλισσα" της Βιέννης και μούσα ταλαντούχων δημιουργών, αναφέρεται το θέμα του θεατροποιημένου μουσικού αναλογίου "Αλμα Μάλερ",που θα παρουσιαστεί την Τρίτη (8.30μμ), στη Λυρική Σκηνή.Το έργο, εμπνευσμένο από τη θυελλώδη ζωή και τη δημιουργία της, έγραψε και σκηνοθετεί η Μάγδα Μαυρογιάννη.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικόφ,ενώ την Αλμα Μάλερ θα υποδυθούν οι Τζούλια Σουγλάκου (σοπράνο), Ναταλία Μιχαηλίδου (πιανίστα) και Μάγδα Μαυρογιάννη (ηθοποιός). Στο ρόλο του Γκούσταβ Μάλερ, ο Νίκος Αναστασόπουλος.Στη διάρκεια της παράστασης θα ερμηνευτούν λίντερ για φωνή και πιάνο των Αλμα και Γκούσταβ Μάλερ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ