Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "κύκλος" του Ρίο Μπράβο

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" του Πίτερ Γουίαρ, που θα παρουσιάσει το MEGA στις 15.20, ήταν ταινία που κέρδισε το Οσκαρ του πιο πρωτότυπου σεναρίου, ενώ ήταν υποψήφια για άλλα τρία, κυρίως, όμως, κέρδισε την καρδιά των θεατών. Ενας καθηγητής της Φιλολογίας, διαφορετικός από τους άλλους, προσπαθεί να εισάγει το δικό του εκπαιδευτικό σύστημα με το σύνθημα: Αδραξε τη μέρα, για να κάνεις τη ζωή σου ξεχωριστή. Ο καθηγητής θα αγαπηθεί από τα παιδιά, αλλά τελικά θα αποτύχει. Με τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Από τη ΝΕΤ στις 15.15 "Ρίο Μπράβο" του Χάουαρντ Χοκς.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και τα πιο αγαπητά γουέστερν, με μια εξαιρετική μουσική επένδυση από τον Ντιμίτρι Τιόμκιν και με τις δυνατές ερμηνείες των Τζον Γουέιν, Ντιν Μάρτιν, Αντζι Ντίκινσον.

Από την ΕΤ-3 στις 23.00 "Ο κύριος Χούλα Χουπ" του Τζόελ Κοέν.

Μια ρομαντική σατιρική κωμωδία, που θα μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1958, όταν ο ιδρυτής μιας πρωτοπόρας βιομηχανίας αυτοκτονεί. Οι κυνικοί διευθυντές καταστρώνουν ένα πανέξυπνο σχέδιο για να βγάλουν δισεκατομμύρια δολάρια. Αποφασίζουν, λοιπόν, να τοποθετήσουν έναν ηλίθιο στη θέση του προέδρου και να ρίξουν την αξία των μετοχών. Τελικά όμως, ο "ηλίθιος" θα πάρει σοβαρά τη δουλιά του και θα ανατρέψει τα σχέδια των σατανικών διευθυντών.

Από την ΕΤ-1 στις 23.30 "Καλά Χριστούγεννα κύριε Λόρενς" του Ναγκίσα Οσίμα. Ο σκηνοθέτης αντιπαραθέτει τη στρατιωτική ακαμψία της παράδοσης με την ανθρωπιά, την απόλυτη χιμαιρική αντίληψη του ανδρισμού και της τιμής με τις συναισθηματικές και σεξουαλικές αδυναμίες, την ιαπωνική κουλτούρα με τη δυτική. Με τον Ντέιβιντ Μπάουι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ