Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ΜΕΓΑΡΩΝ
Αγώνας για τα δεδουλευμένα

Αγωνιστική απάντηση έδωσαν χτες στην εργοδοσία οι εκατοντάδες εργαζόμενοι(μεταλλεργάτες, οικοδόμοι, υπάλληλοι κ.ά.), που απασχολούνται στο εργοτάξιο φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα Μεγάρων,οι οποίοι εδώ και 1,5 χρόνια - με ευθύνη της "Τεχνικής Ενωσης" και της ΔΕΠΑ - αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Από τα χαράματα συγκεντρώθηκαν στο χώρο από όπου αποπλέουν τα φέρι - μποτ για το εργοτάξιο και δεν επέτρεψαν σε κανένα να περάσει απέναντι στο χώρο.Συγκεκριμένα, με βάση την υπάρχουσα συμφωνία έπρεπε να καταβάλλονται στις 23-25 του μηνός τα δεδουλευμένα ημερομίσθια του πρώτου δεκαπενθημέρου. Αυτό δεν έχει τηρηθεί σχεδόν ποτέ και σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν εξοφληθεί για μεγάλο μέρος του Γενάρη. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί την άδειά τους για το 1998, ενώ άλλοι που απασχολούνται στο εργοτάξιο και έχουν έρθει από επαρχία, εδώ και μήνες δεν έχουν πάρει τα έξοδα διαμονής και τα οδοιπορικά.

Από νωρίς στο πλευρό των εργαζομένων ήταν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεγάρων.Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Ι. Πουντίδης τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει επιτέλους με ευθύνη των αρμοδίων να λυθούν τα όποια προβλήματα. "Κάναμε - συνέχισε - το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους υπουργούς. Τίποτα δεν έχει γίνει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση με την Τεχνική Ενωση και τη ΔΕΠΑ να παίζουν "μπαλάκι" τους εργαζόμενους. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και απαιτείται καλός συντονισμός και συσπείρωση όλων των εργαζομένων".

Γύρω στις 10 το πρωί και κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων, σε επικοινωνία που είχε ο Ι. Πουντίδης με τον υπεύθυνο της Τεχνικής Ενωσης κ. Συνοδινό,ο δεύτερος δεσμεύτηκε ότι θα γινόταν σήμερα (χτες) η καταβολή των δεδουλευμένων στα 2/3 των εργαζομένων και σήμερα το πρωί στους υπόλοιπους. Ωστόσο, μέσα στην εξόφληση δεν περιλαμβάνονται τα οδοιπορικά και τα έξοδα διαμονής. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δε θα μπουν για δουλιά αν δεν εξοφληθούν μέχρι και την τελευταία δραχμή που τους οφείλεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ