Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλπες στο Σκαραμαγκά

Ανοίγουν αύριο, Τετάρτη, οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η "ΤΡΙΑΙΝΑ",ενώ χτες και σήμερα οι εργαζόμενοι ψηφίζουν για τη διοίκηση του συνεταιρισμού, ο οποίος διαχειρίζεται το 49% των μετοχών του ναυπηγείου που αντιστοιχεί στους εργαζόμενους. Οι εκλογές στο σωματείο ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

"Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε ρότα στην ΤΡΙΑΙΝΑ", τονίζει στη διακήρυξή της η παράταξη "Εργοστασιακή Επιτροπή", η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα, με συνέπεια στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους, πάλεψε ενάντια στην εργοδοσία, στην πολυεθνική "Μπράουν εντ Ρουτ" και στις προσπάθειές της να επιβάλλει πολυειδικότητα και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Αναφορικά με τη στάση των άλλων παρατάξεων, σημειώνεται ότι η ΠΑΣΚΕ στήριξε πλήρως την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ότι μαζί με τη ΔΑΚΕ ταυτίστηκε με τις επιλογές της εργοδοσίας.

"Εμείς - τονίζεται - θέλουμε να έχει δουλιά το ναυπηγείο, θέλουμε κατασκευές, επισκευές και βιομηχανικά έργα. Θέλουμε όμως να έχουμε και δικαιώματα". Η "Εργοστασιακή Επιτροπή" καλεί σε αγώνα για: Ναυπηγείο 100% στο Δημόσιο. Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα αμυντικής βιομηχανίας, όπου θα εντάσσονται και τα ναυπηγεία. Κλαδική πολιτική και συμμετοχή του ναυπηγείου στα μεγάλα έργα, στην ανανέωση του στόλου κλπ. Το 15% των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων να πάει στις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ