Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Δεν αναγνωρίζεται το προϊόν της νοθείας

Η απαίτηση να ακυρωθούν άμεσα οι νόθες εκλογικές διαδικασίες στην Ενωση Ναυτών καταγράφτηκε χτες, με τη μαζική συμμετοχή ναυτών μέσα στο σωματείο σε όλη τη διάρκεια της μέρας! Οι ναύτες από νωρίς το πρωί προσέρχονταν μαζικά για να διαμαρτυρηθούν, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι την Κυριακή ο πρόεδρος της Ενωσης Αντώνης Νταλακογιώργος και η "ομάδα" του ολοκλήρωσαν τις νόθες διαδικασίες και έβγαλαν και το αποτέλεσμα! Η αναστάτωση έγινε εντονότερη, καθώς ο πρόεδρος και η "ομάδα του", στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να συγκαλύψουν τη νοθεία, αρνήθηκαν να δώσουν το αντίγραφο του βιβλίου της ψηφοφορίας και άλλα υλικά.

Ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" (ΑΣΝ) κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή και νέα ένσταση, όπου αποδεικνύεται με συγκεκριμένα στοιχεία ότι οι εκλογές είναι παράνομες, νόθες και άκυρες.Οπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε - μεταξύ άλλων - ότι ψηφοδέλτια τεσσάρων μελών του σωματείου στάλθηκαν στις διευθύνσεις Πλουτάρχου 5 - 7, Παλαιό Φάληρο και Αναγνωστοπούλου 25, Περιστέρι, στις οποίες μένουν δύο πρώην μέλη της Ενωσης Ναυτών και σημερινά επίτιμα μέλη, που ανήκαν στην παράταξη του Αντ. Νταλακογιώργου και συνεχίζουν ακόμα να "δουλεύουν" για λογαριασμό του προέδρου. Επίσης, 19 μέλη του σωματείου, ενώ δεν έλαβαν ψηφοδέλτια, φαίνεται ότι ψήφισαν δι' αλληλογραφίας! Οι 19 ναύτες ήταν ανάμεσα στους 394 που είχαν ψηφίσει στην κάλπη που παραβιάστηκε στις 21 Γενάρη.

Ο ΑΣΝ τονίζει: "Ο τυχοδιωκτικός κατήφορος της ομάδας Νταλακογιώργου δεν έχει όριο. Στα πλαίσια της προσπάθειας συγκάλυψης της νοθείας, αρνείται να επιδώσει αντίγραφο του βιβλίου ψηφοφορίας και άλλα υλικά, που αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αλλοίωση της θέλησης των μελών του σωματείου και τη νοθεία που έγινε. Ο ΑΣΝ καλεί τον κλάδο να ματαιώσει στην πράξη τα βρώμικα σχέδια της "ομάδας" Νταλακογιώργου και να υπερασπίσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις έχουν αποδείξει ότι πρόκειται για πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρόνια νοθεία. Το διάτρητο αποτέλεσμά της δεν αναγνωρίζει κανείς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ